Abone Ol

Rus Televizyonunda Flaş İddia 202 Saniyede Başkentleri Yok Eden Füze!

Rusya devlet televizyonu Rossiya 1’de yayınlanan bir programda sunucu ve konukların iddiaları duyanları şok etti. programda Rusya’da fırlatılacak füzelerin saniyeler içinde Avrupa’nın başkentlerine ulaşarak onları yok edebileceği ifade edildi.

Rus Televizyonunda Flaş İddia 202 Saniyede Başkentleri Yok Eden Füze!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle Rus güçleri 24 Şubat’ta Ukrayna işgaline başlamııştıç İşgalde 2 ay geride kalırken sık sık gündeme gelen nükleer silah tartışması bir kez de Rusya devlet kanalı Rossiya 1’de konuşuldu. “60 Dakika” isimli programda gazeteci Julia Davis, Rusya’nın Avrupa’ya nükleer füze gönderebileceği şehirlerin haritasını paylaştı.

AVRUPA BAŞKENTLERİNİ HEDEF GÖSTERDİ

Programın konukları arasında yer alan siyasetçi Aleksey Zhuravlyov Rusya’nın füze göndermesi durumunda Britanya Adaları’nın tamamen yok edilebileceğini söyleyerek, “Bir Sarmat füzesi gönderirsek Britanya Adaları diye bir şey kalmaz” dedi.

Programa konuk olan bir diğer siyasetçi ise Avrupa’nın da nükleer silah ile karşılık verebileceğini söylerken, “Eğer savaş bu noktaya gelirse kimse sağ kalamaz” dedi. Bu açıklamanın üzerine Zhuravlyov, “Her şeye sıfırdan başlarız. Onlar bizi devlet terörü yapmakla suçluyor” dedi.

Ukrayna lideri Zelenski haftalar sonra savaşın ilk günlerini anlattı! “Beni ve ailemi öldürmeye çok yaklaştılar”

DAKİKA HESABI YAPTILAR

Rossiya 1 kanalında “60 Dakika” programında yayınlanan haritada Rusya’nın Kaliningrad bölgesinden gönderilmesi durumunda füzelerin Berlin’e 106 saniyede, Paris’e 200 saniyede ve Londra’ya 202 saniyede ulaşabileceği belirtildi.