Abone Ol

Rus Oligark Abramoviç Dolmabahçe’deki Ukrayna Rusya Müzakeresinde Ortaya Çıktı

Zehirlendiği iddiaları ortaya atılan Rus oligark İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı’nın Dolmabahçe’deki ofisinde başlayan Rusya-Ukrayna müzakerelerine katıldı.

Rus Oligark Abramoviç Dolmabahçe’de Ortaya Çıktı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde birinci ay geride kalırken, tüm dünyanın gözü kulağı bugün İstanbul’da başlayan müzakerelere çevrildi. Rus ve Ukraynalı heyetlerin görüşmeleri TSİ 10.30’da Dolmabahçe’de başladı.

Ukrayna devlet televizyonu, Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelerin el sıkışmadan başladığını duyurdu. Devlet televizyonunda, “Soğuk bir karşılama oldu, el sıkışma olmadı” ifadeleri kullanıldı. Rus heyetinin görüşmeler için daha resmi olan takım elbiseleri seçtiği görülürken, Ukraynalı müzakereciler kamuflaj desenli kıyafetleriyle masada yerini aldı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kirilo Timoşenko ve Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Mihailo Podolyak da görüşmede yer aldı.

‘HİÇBİR ŞEY YİYİP İÇMEYİN’

Ukraynalı müzakerecilerin, zehirlenme haberlerinin ardından bugün Rusya ile yapılan barış görüşmelerinde yememeleri, içmemeleri ve hatta hiçbir şeye dokunmamaları konusunda uyarıldığı bildirildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba yaptığı açıklamada ‘Rusya ile müzakereye giden herkese hiçbir şey yiyip içmemelerini ve tercihen yüzeylere dokunmamalarını tavsiye ediyorum.’ dedi.

Reuters, kaynaklara dayandırdığı haberinde Rus oligark Roman Abramoviç’in de görüşmelerde bulunduğunu yazdı.

Konu hakkında bilgi üç kaynak tarafından verildi.

Kremlin, Abramovich’in önceleri barış görüşmelerinde yer aldığını ancak artık görüşmelerin müzakere ekipleri tarafından yürütüldüğünü açıklamıştı.

sözcü