Abone Ol

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı: O Kanalları İzleyenlere Fazla Mesai Ödenmeli

Medyafaresi.com Özel Haber / RTÜK Üyesi İlhan Taşçı RTÜK'ün bu yılki ceza karnesini açıkladı. Taşçı muhalefete yakın kanallara ceza yağdırıldığını belirterek "O kanalları izleyen uzmanlara mesai vermeli, gözlerini ekrandan ayıramıyorlar." açıklamasında bulundu.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı: O Kanalları İzleyenlere Fazla Mesai Ödenmeli

Müşerref Seçkin / Medyafaresi.com

Gazeteci-Yazar ve aynı zamanda RTÜK Üyesi olan İlhan Taşçı son kitabı Rüzgarımı Kestiler için yapılan imza günü ve söyleşide, RTÜK'te yaşadığı ilginç olaylara da yer verdi.

RTÜK'ün özgürlükçü olması yerine sansürcü uygulamalarıyla öne çıktığını anlatan Taşçı bazı yakınlarının da kendisinin RTÜK'te görevi olduğunu çevresine söylemekten kaçındığı belirtti. Taşçı, RTÜK sadece ceza veren sansürcü gözüken bir kurum olmamalı diye konuştu.

Büyükada Adakademi salonda yapılan söyleşiye Adalar Belediye Başkanı ve Taşçı'nın Cumhuriyet Gazetesi yıllarından çalışma arkadaşı olan Erdem Gül de katıldı.

Seçkin bir topluluk karşısında söyleşi yapan İlhan Taşçı'nın RTÜK'ün son ceza karnesini açıklaması da dikkat çekti.

Bu yıl RTÜK’ün verdiği cezalar

Halk TV: 1 Tele 1: 15 Fox TV: 9 KRT: 8

A Haber: 0 (sıfır) TV24: 0 TVNET: 0 ÜlkeTV: 0 TGRT: 0 Kanal7: 0

Fox, Halktv Tele1 ve KRTyi izleyen RTÜK uzmanlarına fazla mesai ödenmeli zira gözlerini ekrandan ayıramıyorlar. Sürekli rapor yazmak zorunda kalıyorlar."

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı: O Kanalları İzleyenlere Fazla Mesai Ödenmeli - Resim: 1

RÜZGARIMI KESTİLER

Gazeteci, yazar İlhan Taşcı’nın öykü kitabı Rüzgârımı Kestiler okurlarıyla buluştu. Cumhuriyet gazetesinde başlayan, kazandığı gazetecilik ödülleri, çeşitli araştırma kitapları, bir roman ve şimdi ise bir öykü kitabı ile taçlanan; kısacası hiç durulmayan otuz yıllık bir mesai O’nunkisi. Uzun ve dolu geçen meslek hayatı boyunca araştırmacı gazeteci yönü hep daha ağır bassa da edebiyatla da iç içe Taşcı.

Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yayımlanan Rüzgârımı Kestiler, babaları genç yaşta ölen dokuz kardeşli bir ailenin en büyük kardeşlerinin geçim derdiyle “bir umut” Avrupa’ya işçi olarak gitmesinin ve ardından kardeşlerini de yanına aldırmasının hikâyesi.