Abone Ol

Reuters'a konuşan Türk yetkili: Saldırganın kimliğine dair yeni kanıtlar var!

Reuters'a konuşan Türk yetkililerin verdiği bilgiye göre, ele geçirilen yeni kanıtlar, İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyı düzenleyen bombacının IŞİD ya da PKK'lı olabileceğini ortaya koydu.

Saldırganın kimliğine dair yeni kanıtlar var!

Adı açıklanmayan üst düzey bir Türk güvenlik yetkilisi, daha önce uluslararası haber ajansı Reuters'a yaptığı açıklamada, ilk bulguların, terör örgütü PKK ya da bağlantılı bir grubu işaret ettiğini belirtmişti.

"KORKUDAN PATLATTI"

"İstiklal caddesindeki saldırıyı ilk belirlemelere göre PKK ya da PKK'nın desteklediği örgütlerden biri gerçekleştirdi" diyen güvenlik yetkilisi, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kimliğini belirlemeye ilişkin çalışmalar sürüyor. İlk belirlemelerimize göre söz konusu saldırgan hedeflediği noktaya ulaşamadan polisten korktuğu için bombayı patlattı. Hedefi daha kalabalık bir yeri ve saati belirlemekti. Ancak panikle hedeflediği yerden önce saldırıyı gerçekleştirdiğini düşünüyoruz."

Reuters'a konuşan Türk yetkili: Saldırganın kimliğine dair yeni kanıtlar var! - Resim: 1Son dakika... İstiklal Caddesi'nde patlama!

YENİ SALDIRI UYARISI

Yetkili PKK'nın "agresif bir şekilde" Nevruz döneminde saldırılar gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirterek, "Buna yönelik girişim ve hazırlıklar olduğunu biliyoruz. Bu dönemde yeni saldırılar gerçekleştirilebilir. Biz de agresif şekilde ve sert önlemlerle bu saldırıları engellemeye çalışıyoruz" demişti.

Türk yetkili şöyle konuşmuştu:

"Son birkaç gün içerisinde Suriye'den geçiş yaparak Türkiye'de eylem gerçekleştirmeyi hedefleyen üçten fazla PKK'lı ya da birlikte hareket eden kişiler canlı ya da ölü olarak ele geçirildi. Bunların amacı intihar saldırısı gerçekleştirmekti. Sınır başta olmak üzere ismi belirlenen kişilerin yakalanma için çalışmalar sürdürülüyor. Aynı zamanda şüpheli 13 araç içinde aramalar sürüyor."