Abone Ol

Son dakika... İstiklal Caddesi'nde patlama!

İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Meydanı'na yakın bir yerde patlama meydana geldi. İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın canlı bomba saldırısı olduğu bildiriliyor.

İstiklal Caddesi'nde patlama: 5 ölü!

İstiklal Caddesi'nde saat 11.00 sularında patlama meydana geldi. Sivil ve resmi araç giriş çıkışı yasaklandı. Patlama Balo sokakta Demirören AVM yakınlarında gerçekleşti. Patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı ise 37 kişinin yaralandığını, yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı. Patlamanın gerçekleştiği saatte ölü sayısı önce 2 olarak açıklandı ancak, hastanelerdeki yaralıların vefatıyla birlikte ölü sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerden biri canlı bomba...

YARALILARDAN 2'Sİ ÇOCUK

İstiklal Caddesi'ndeki patlamada yaralananlar hastanelere getirildi. Yaralıların sayısı ve getirildikleri hastaneler şöyle:

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1'i ağır 5 yaralı
Şişli Etfal Eğitim ve Hastanesi : 2'si ağır 10 yaralı
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. 2 si çocuk 6 yaralı
Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi : İsrail vatandaşı 3 yaralı
2'si çocuk 5 yaralı Cezayir uyruklu İrlanda vatandaşı

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde patlamanın hemen öncesinde caddede yürüyen siyah giyimli bir adam dikkat çekiyor. Görüntülerde siyah montlu bir adam önce umarsızca yürüdü, sağına soluna anlamsızca bakındı, durdu bekledi ve o işte o sırada patlama meydana geldi...Patlamanın gerçekleşmesinin ardından yaralı vatandaşlar dört bir yana savruldu.

Son dakika... İstiklal Caddesi'nde patlama! - Resim: 1

YARALILARIN UYRUKLARI

Son dakika... İstiklal Caddesi'nde patlama! - Resim: 2

5 KİŞİ ÖLDÜ, 37 YARALI VAR

İstanbul Valisi Vasip Şahin: "Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bomba kendini patlatarak 4 vatandaşımızın ölümüne sebebiyet vermiştir, 37 vatandaş yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. Bunlardan 3'ü ağırdı. Bunlardan biri de biraz önce hastanede vefat etmiştir. Ölü sayısı 5'e yükselmiştir" dedi.

GÖRGÜ TANIKLARI: TURİST GRUBU YANINDA PATLATTI

Bir görgü tanığı canlı bombanın turist grubunun yanından geçerken bombayı patlattığını söyledi.

İstiklal Caddesi'nin yaşanan patlama anını iki görgü tanığı anlattı. Bir görgü tanığı istiklal Caddesi'nde yürüdüğü sırada arkasında patlama sesi duyduğunu ve yaralılar gördüğü belirtti. Görgü tanığının diğeri ise ölü ve yararlılar olduğunu ve çığlık sesi olduğunu belirterek gözyaşlarına boğuldu.

BAKAN DOĞRULADI

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon da İstiklal Caddesi'nde düzenlenen canlı bomba saldırısında yaralananlar arasında İsrail vatandaşları olduğunu doğruladı. Ancak Nahshon, yaralanan İsraillilerin sayısı ya da durumları konusunda net bir bilgisi olmadığını ifade etti.