Abone Ol

Rana Elik artık Medyafaresi için yazacak! İşte ilk yazısı!

Türkiye'nin ilk özel televizyonu Star'ın ilk haber spikeri olan Rana Elik, yeni kitabıyla gündemde... Elik, yazılarıyla bundan böyle Medyafaresi'nde olacak.

Rana Elik artık Medyafaresi için yazacak! İşte ilk yazısı!

Rana Elik'in ilk yazısı için tıklayın

http://www.medyafaresi.com/yazi/113/rana-elik-tas-yerinde-agirdir.html

RANA ELİK KİMDİR?

1988 yılında TRT Ankara Radyosunun açtığı spikerlik sınavını kazanmasıyla başlayan meslek hayatı, önemli tecrübelerle bugüne kadar geldi.
Gazi Üniversitesi-Eğitim Fakültesinin, Müzik Eğitimi Bölümü Şan mezunu olduğum için Opera koridorlarında kadro beklerken birdenbire rotasını değiştirdi ve bir daha hiç müziğe doğru çevirmedi.
Tabii ki profesyonel anlamda. Özel hayatında müziğin yerinin çok önemli olduğu, yakınları tarafından bilinen bir gerçek. Güzel sesiyle özel toplantılarıda şarkılar söylüyor.
Sivas'ta doğup Ankara'da öğrenim gören Rana Elik, Magic Box'a (Türkiye'nin ilk özel televizyonu,şimdiki interstar) transfer olduktan üç yıl sonra İstanbul'a geldi.
1990 senesinde, 13 nisanda imzaladığı anlaşma sonucu gittiği  Almanya'da, o günkü adıyla Star1 televizyonu, Türkiye'ye geri taşınana kadar kaldı. Sekiz yıl interstar, 1 yıl kanal 6, 1 yıl tv8, 2 yıl kral tv kanallarında çalıştı.
1999 da gittiği  Amerika'da bir yıl kalıp döndüğünde, istanbul'da bir hafta bile kalmadan Antalya merkezli uydu ve kablodan yayın yapan Etv den aldığı teklifle, Etv ye yönetici olarak gitti.
İki yıl boyunca Etv haberlerinin koordinatörlüğünü yaptı ve anchorwoman olarak çalıştı.
E tv'nin Antalya merkezli bir televizyon olması nedeniyle, Antalya'ya tatile gelen politika ve iş dünyasının hemen hemen bütün isimlerini programnda konuk etti.
İlk köşe yazısını, Antalya'da yerel gazete olan Yeni İleri gazetesinde yazmaya başladı.
Sonra Bugün gazetesinde haftanın 6 günü yazdı. Bugün gazetesinin yönetiminin değişmesiyle birlikte Bugün'den ayrıldı. 2007 ağustosunda YeniŞafak gazetesinde röportajlar yaptı..
En son Antalya Ekspres'te 212 sözleşmeli olarak yazıyor. 2004 te anne olan Rana Elik, "dünyanın en güzel şeyi olan oğlumla aşk yaşıyorum ve hayatımdaki en önemli şey oğlum ve işim" diyor.
Aldığı eğitim dolayısıyla piyano, klasik gitar ve dilsiz flüt çalabiliyor, ve ana dalı şan olduğu için sesini iyi kullanıyor. Üniversitelerde ve özel kurslarda diksiyon ve etkili konuşma dersi veriyor ve Türkçenin yanısıra ingilizce,fransızca ve almanca biliyor