Abone Ol

Putin'in Erdoğan'ı bekletmesi Sevilay Yılman'ı çok kızdırdı

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Rusya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin, Putin'le görüşmesi öncesinde bekletilmesine misliyle cevap verilmesi gerektiğini savundu.

Putin'in Erdoğan'ı bekletmesi Sevilay Yılman'ı çok kızdırdı

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Rusya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin, Putin'le görüşmesi öncesinde bekletilmesine misliyle cevap verilmesi gerektiğini savunarak, "Dünyanın hiçbir ülkesinin liderinin ve onun kontrolünde olan bir televizyon kanalının benim ülkemin Cumhurbaşkanı’nı ve heyetini böyle aciz ve zavallı durumda gösterme hakkı yoktur!"

Sevilay Yılman, Türk heyetinin kaldığı muameleyi sanki ailesine yapıldığı hissine kapıldığını belirterek, "O nedenle lütfen kimse bizden hiçbir şey olmamış gibi davranıp, Rus devlet televizyonunun yaptığı bu çirkin kompozisyonunu görmezden gelmemizi beklemesin lütfen."

İşte Yılman'ın bugünkü "Rus televizyonunun bu çirkinliği cevapsız mı kalacak?" başlıklı yazısı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve heyetinin İdlib konusunda anlaşma sağlamak için Kremlin Sarayı’nda Putin’i ziyaretiyle ilgili tartışmalara bir yenisi daha eklendi.

Putin’in kendisini ziyarete gelen liderleri bekletme rutininden Erdoğan ve ekibi de nasibini almış maalesef.

Niye rutin diyorum evvela onu söyleyeyim.
Putin'i görüşme odasının dışında bekleyenler içinde Almanya Şansölyesi Merkel de var. Papa, ABD Başkanı Trump ve İsrail'in eski Cumhurbaşkanı Peres de var…

Denilene göre son 20 yıldır Rusya'yı yöneten Vladimir Putin kendisini ziyarete gelen dünya liderlerini; “Ben sizden daha güçlüyüm” demek için kasıtlı olarak bekletiyor.

Yani bu bekletme işi politik bir taktiği Putin’in…

Yani bekletilme Erdoğan ve ekibine özel bir durum değil.

Ancak başka bir ayrıntı var.

Daha önce beklettiği liderlerle ilgili elinin altında olan devlet televizyonunda böyle özel çalışılmış herhangi bir yayın yok.

Bu ilk!

Esas sorun da bence bu zaten.

Bizim TRT gibi bir yapıya sahip olan Vesti News’in besbelli ki çok önceden hesaplayarak kayıtlara geçtiği o görüntüleri kronometre eşliğinde döndüre döndüre yayımlanması.

Açık söyleyeyim… Amacı benim ülkemin Cumhurbaşkanı’nı ve yanındaki heyeti ezikleme niyeti olan o yayın her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi beni de derinden yaraladı.

Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı’nın beklemekten yorulup bir süre sonra sandalyeye oturma anları ve Rus kameramanların o anları en yakından yansıtma çabaları filan...

Bazıları, ki, bunlar tabii ki Erdoğan’a ve iktidarına muhalif olanlar… Onlar bu görüntüleri ağızlarının suyu akarak, büyük zevkle seyretmiş olabilirler ama samimiyetle söylüyorum benim içim büzüldü.

O muameleye maruz kalan Cumhurbaşkanı, kabinesi değil de…

Sanki babam ve kardeşlerim, ailem gibi bir hisse kapıldım.

O nedenle lütfen kimse bizden hiçbir şey olmamış gibi davranıp, Rus devlet televizyonunun yaptığı bu çirkin kompozisyonunu görmezden gelmemizi beklemesin lütfen.

Yapılanın aynı şekilde iadesini istemek anamızın ak sütü gibi hakkımızdır!

Erdoğan’ın geçmişte yaşanmış olaylar karşısında birçok kereler kullandığı deyim gibi…

Men dakka dukka yani!

Naçizane fikrim küstahlıkta, terbiyesizlikte adeta nirvanaya vuran Rus TV’sine diplomatik teammüllere uygun ancak hepimizin içini soğutacak biçimde karşı bir cevap vermelidir Türkiye!

Bu arada dün sosyal medya başta olmak üzere iktidara yakın medyada da söz konusu yayınla ilgili yapılan yorumlara dair de iki çift laf etmek istiyorum.

Kiminin Putin’in Erdoğan korkusundan dolayı o bekletme anlarının yaşandığını söyleyecek kadar zıvanadan çıkmasını da…

Rus televizyonunun tek görevinin Putin’i kendi kamuoyunda; “Dünya lideri” gösterme gayretiyle özellikle bu yayını yaptığını söyleyip bu hadsizliğe ve küstahlığa kulp arama çalışmalarını da…

Hazmedemiyorum!

Tamam anlıyorum bir taraftar olarak Rus TV’sinin bu iğrençliğinin muhalefetin bazı kesimlerinde siyasi argüman olarak kullanılmasının önüne geçmek için kendilerini heder edercesine çabalıyorlar ama…

Bir dakika kardeşim!

Sulandırmayın artık.

Yeter lütfen.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na ve ülkenin iradesinde söz sahibi olan heyete yapılmış bu alçakça tavır ile ilgili bırakın da adam gibi tepkimizi gösterelim.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız