Abone Ol

Psikiyatrist Yazar Prof. Dr. Özcan Köknel Hayatını Kaybetti

Psikiyatrist yazar Prof. Dr. Özcan Köknel 93 yaşında yaşamını yitirdi.

Psikiyatrist Yazar Prof. Dr. Özcan Köknel Hayatını Kaybetti

Köknel’in ölüm haberini, üyesi olduğu Türkiye Psikiyatri Derneği duyurdu. Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Değerli hocamız, derneğimizin 1996-1998 yılları arasında Merkez Yönetim Kurulu başkanlığını yürüten Prof. Dr. Özcan Köknel'in 25 Haziran'da vefat ettiğini öğrendik. Çok üzgünüz. Ailesine, sevenlerine ve tüm psikiyatri camiasına başsağlığı diliyoruz” denildi.

Özcan Köknel kimdir?
Psikiyatrist, yazar ve öğretim üyesi olan Özcan Köknel, 1928 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 1952 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu ve aynı fakültede psikiyatri uzmanlığı eğitimini 1958 yılında tamamlayarak öğretim üyesi oldu.

Bir süre Roma'da çalışan Özcan Köknel, 1995 yılında emekliye ayrıldı. 1996-1998 yılları arasında Türkiye Psikiyatri Derneği'nin Merkez Yönetim Kurulu başkanlığını yürüttü.

Uzun bir süre İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığı yapan Özcan Köknel, çoğunlukla halka yönelik yazdığı popüler psikiyatrik kitaplarla tanınıyor.

Özcan Köknel, bilimsel çalışma, araştırma ve yayınları; gençlik sorunları, ruh sağlığı, davranış bozukluklarının ilaçla tedavisi, ilaç bağımlılığı alanlarında yoğunlaşmıştı.