Abone Ol

Prof. Dr. Korhan Berzeg'in esrarengiz kayboluşunda senaryolar değişti: İhtimaller ne olabilir?

Köpeğin sağlıklı ve kirlenmemiş olması, soruşturmada dikkati çeken detaylardan biri haline geldi

Prof. Dr. Korhan Berzeg'in esrarengiz kayboluşunda senaryolar değişti: İhtimaller ne olabilir?

76 gün önce kaybolan ekonomist Prof. Dr. Korhan Berzeg'in 2 gün önce geri dönmesi, vakaya yeni bir boyut kazandırdı. Cinayet ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiği kaydedildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, cinayet büro amirliğinde 15 yıl çalıştıktan sonra emekli olan Savaş Kurtbaba, yeni ihtimalleri şöyle sıraladı:

 İlk ve bana göre en güçlü ihtimal Korhan Hoca ve Tina kaçırıldı. Bir yerde tutulurken Tina kaçmayı başararak eve döndü. Köpeğin bakımlı ve kilo vermemiş olması bu ihtimali güçlendiriyor.

- İkinci senaryo Korhan Hoca ve Tina kaçırıldıktan sonra bir yere götürüldü. Aklımıza getirmek istemiyoruz ama Korhan Hoca öldürüldü. Daha sonra da köpek bölgeye bırakıldı. Cinayet ihtimali göz ardı edilmemeli.

- Üçüncü ve bana göre en zayıf ihtimal Korhan Hoca yürüyüş sırasında köpeğin de ulaşamayacağı bir yere düştü. Köpek uzun süre bekledi ancak herhangi bir hareket olmayınca umudunu yitirdi ve beklemekten vazgeçerek eve döndü.

Kurtbaba, bu tür durumlarda mutlaka yapılması gerekenleri de şöyle anlattı:

- Eşin yaklaşık 6 aylık bir telefon dökümü, HTS raporlarının çıkarılıp tüm görüşmelerin saptanması lazım.

Bu zaman zarfında görüştüğü kişiler içerisinden Türkiye’ye giriş çıkış olmuş mu? Bu görüştüğü kişiler Türkiye’ye gelmiş mi gitmiş mi?

- Kaybolduğu evde de karanlık oda çalışması yani luminal inceleme yapılması gerekiyor.