Abone Ol

Son haber... Preet Bharara Erdoğan'ı takibe aldı!

Reza Zarrab'ın hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, Erdoğan'ı 'takibe aldı.'

Preet Bharara Erdoğan'ı takibe aldı!

ABD'ye giriş yapmak isterken, Miami Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Reza Zarrab'ın hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara'nın Twitter takipçileri olayın ardından artış gösterdi.

Savcının 5  bin olan takipçi sayısı dün Zarrab'ın tutuklanmasının ardından önce 18 bin bugün de 108 bini geçti.

Savcıyı takip edenlerin Türkiyeli kullanıcılar olması dikkat çekerken  Başsavcı Preet Bharara'nın Türkiye'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı takibe aldığı görüldü.

Savcı, Zarrab'ın tutuklanmasının ardından attığı ilk tweette, "Zarrab yakında ABD adaletinin önüne çıkacak" demişti. Bharara, dün de kendisine hediye göndermek isteyen bir Türk takipiçisinin “Türkiye’den bir şey ister misiniz? Rakı, şiş kebap, lokum, Türk halısı. Sadece sorun, sizin hizmetinizdeyiz” sorusuna “Şiş kebabı seviyorum ama işimi yaptığım için hediye kabul edemem” diye cevap vermişti.