Abone Ol

Para sahibi olmakla zengin olunmaz! Nail Keçili yazdı!

Medyafaresi yazarı Nail Keçili, Türkiye'nin zenginlerinin değişen kalite ölçülerine dair ilginç gözlemlerini kaleme aldı...

Para sahibi olmakla zengin olunmaz! Nail Keçili yazdı!

NAİL KEÇİLİ YAZIYOR/ MEDYAFARESİ

Şimdi zenginlerimizi görmek istiyorsanız, Çarşamba günü çıkan sosyete dergilerini alınız.

Katıldıkları davetlerde Bülent kardeşim mavi smokini ile, x ve z kardeşlerim ise aynaya bakmadan giydikleri elbiseleri ile arz-ı endam ediyorlar.

Biz gerizekalılar da bunlara para verip alıp bakıyoruz.

Arada bir eski gazeteci dostum, ünlü magazinci Güngör Denizaşan'ın babalarının olduğu nostalji resimlerini görüyorum.

Hanımların şıklığı ve mütevazilikleri, beyefendilerin asilliği; yahu inanılmaz bir şey. Bu kadar kısa zamanda bu fark nasıl oluştu?

Zenginseniz, illa ki pahalı kılık kıyafet giymek ya da takı takmak mecburiyetinde değilsiniz. Önemli olan size yakışanı seçmek.

Benim babam da zengindir. Ancak annemin, anneannemin özellikle ünlü kıyafetlerini, eve gelen gündelikçi hanımefendiler dikerlerdi. O gün dikiş günüydü. Çok özel balo kıyafetleri için o zamanın ünlü terzisi, Beyoğlu Mısırlı Han'ın bir katını işgal eden aile dostumuz amcamızdı.

Bu kişinin ağabeyi, Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu ve sahibi Kazım Taşkent'tir.

Yapı Kredi'nin sahibi olmak ciddi bir zenginlik ifadesiydi. Hayatı boyunca hiçbir şeyini kaybetmeden yaşadı.

Oğlu Karaca Taşkent de denizci ve yelkenci bir ağabeyimdir. Hiçbir zaman sosyete sütunlarında yer almadı.

Size böyle sayabileceğim birçok insan var. Siz o magazin dergilerindeki zengin görüntülerine bakmayın. Beyefendilerin birçoğu gırtlağa kadar borç. Hanımefendi dedikleri cariyelerin nereden ve ne şekilde teşrif ettiklerini bizim jenarasyon çok iyi bilir.

Zenginlik dediğin şey Iceberg gibi olmalı. Yani kökü sağlam olmalı.

Hep söylüyorum birinci jenerasyon zengin olamaz, para sahibi olur. İkinci jenerasyon zengin olur. Üçüncü jenerasyon milyarder olur. Tabi işleri iyi yönetmişler ise...

Benim sevgili dostum, çok ekmeğini yediğim, fazla akıllı olup merdivenlerden spor otomobili ile inip çıkan Halil Bezmen, bu inancımın dışındadır.

Zengin olmak, zengin gibi yaşayabilmek, zenginliğin tadını çıkarabilmek gerçekten kolay bir iş değildir. Yemekten anlayacaksın, şarap literatürünü öğreneceksin.

NAİL KEÇİLİ'NİN YAZISININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN