Abone Ol

Özdil'den Erdoğan'a İsmet İnönü yanıtı: Ankara'nın göbeğine dikilen Kürdistan bayrağını biliyoruz!

Yılmaz Özdil, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İsmet İnönü'nün ABD bayrağıyla çekilen fotoğrafını paylaşarak, "Bunların hepsi Amerikancı. Bunların geçmişi hep böyle" demesine tepki gösterdi.

Özdil'den Erdoğan'a: Ankara'nın göbeğine dikilen Kürdistan bayrağını...

"Asrın liderimizinde ısrarla İsmet İnönü’yü dünyanın en kötü adamıymış gibi tekrar etmesinin sebebi gençlerimizin bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi olmaması" diyen Özdil,

"Bu boşluktan faydalanarak İsmet, İsmet… Dolayısıyla doğruları da ısrarla söylememiz lazım. İsmet İnönü, milli mücadele kahramanı, gazi yaptıklarını hepimiz biliyoruz" dedi.

Erdoğan geçen günlerde, AKP kampında partililere hitap ederken, Lozan Kahramanı, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün elinde iki bayraklı fotoğrafını göstermişti. Bu fotoğraf üzerinden İnönü ve CHP’yi eleştirerek, “Bunların hepsi Amerikancı. Bunların geçmişi hep böyle”diye konuşmuştu.

Bu açıklamaların ardından başta İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan olmak üzere pek çok CHP’li isim tepkisini dile getirmişti. Özdil de Uğur Dündar'ın Halk Arenası programında  konuya ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu:

“İsmet İnönü’nün elinde Amerikan bayrağı olup olmadığını hepimiz biliyoruz. O bir resmi törende Türk bayrağıyla beraber…  Buna hiçbirimiz de inanmayız. Ama Ankara’nın göbeğine dikilen Kürdistan bayrağını hepimiz biliyoruz.

İsmet İnönü… Yani bunu defalarca söylemekte fayda var. Çünkü asrın liderimizinde ısrarla İsmet İnönü’yü dünyanın en kötü adamıymış gibi tekrar etmesinin sebebi gençlerimizin bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi olmaması. Bu boşluktan faydalanarak İsmet, İsmet…

Dolayısıyla doğruları da ısrarla söylememiz lazım. İsmet İnönü, milli mücadele kahramanı, gazi yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Ama İnönü’yü asıl değerli kılan, burada da anlattım. Mustafa Kemal Atatürk liyakat aşığı kendisi söylüyor ben liyakat aşığıyım diyor.

Mustafa Kemal Atatürk hiçbir kimseye torpil yapmayan, kendisinden nefret eden insanlarda olsa eğer yetenekliyse en yetkili makama getiren bir insan. Mustafa Kemal ile İsmet İnönü arasındaki ilişki nedir derseniz. Bence bu… Mustafa Kemal Atatürk döneminin Atatürk’ten sonraki en yetkili insanı İsmet İnönü…”