Abone Ol

Osman Öcalan: Kandil Öcalan'a başkaldırdı

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, İmralı'dan servis edilen mektuba ve İstanbul seçimine ilişkin konuştu.

Osman Öcalan: Kandil Öcalan'a başkaldırdı

Osman Öcalan, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın HDP'ye tarafsızlık çağrısı yaptığı mektubuna ilişkin TRT'ye açıklamalarda bulundu. Osman Öcalan TRT Kurdi’de yaptığı açıklamada, abisi Abdullah Öcalan’ın İstanbul seçimi çağrısını yineledi.

Osman Öcalan, “Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur” dedi.

“CHP Kürtlere yakın olmadı. Kürtleri ciddiye almadılar ve hesaba dahi katmadılar” diyen Osman Öcalan, CHP’yi suçladı ve "Kürtlerin" Abdullah Öcalan’ı dinleyeceklerini söyledi.

Öcalan, “Kürtler, Türkiye’den ayrılmak istemiyor ve kesinlikle düşman değiliz, ne Türkiye'ye ne de Türklere. Türkiye iyi bir yer güzel bir yer. Bizim isteğimiz hep birlikte güzel bir yaşam sürmek. Kürtler bu seçimde kesinlikle aktör olmalı” diye konuştu.

KANDİL MEŞRUİYETİNİ KAYBETTİ

Kandil’in kendi meşruiyetini kaybettiğini dile getiren Osman Öcalan “Kürtler adına işler yapılıyor. Cemil Bayık ve arkadaşları Öcalan’ın bir çok defa doğruluğunu bir kenara bırakıp reddettiler ve kendi meşruiyetlerini çıkmaza soktular.

Onun için diyorum ki, bu kesinlikle bir başkaldırış ve kesinlikle meşru değildir. Ve söyledikleri iyi de olsa kötüde olsa kesin olarak meşru değildir. Ve Kürtleri hiçe sayamaz. Konuşmamızda da söyledim biz Öcalan’ı tanıyoruz. Her daim Kürtler Öcalan’ın söylediklerini her şeyden daha çok önemsiyor” ifadelerini kullandı.