Abone Ol

Ordu'daki rehine krizi sona erdi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde maskeli ve silahlı iki kişi, bir kuyumcuda bulunan 5 kişiyi rehin aldı. Rehinelerden 2'si kaçtı, 2'si bırakıldı, 1'i soyguncular tarafından silahla yaralandı. Soyguncular akşam saatlerinde teslim oldu

Ordu'daki rehine krizi sona erdi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir kuyumcuyu soymaya çalışan 2 kardeş, 5 kişiyi rehin aldı. Rehinelerden 2'si kaçarken, 1'i soyguncular tarafından silahla yaralandı. Kardeşlerin annesi ve babasının da ikna çabaları sonuç vermezken kardeşler, 8 saat sonra ellerinde tuttukları 3 rehineden 2'sini serbest bıraktı. Elinde 1 rehinenin kaldığı soyguncuları ikna çabası sürüyor.

Olay, Mustafa Kemal Pasa Mahallesi'nde bulunan bir kuyumcuda saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ö.S. ve G.S. isimli iki kardeş kuyumcuya gelerek altınları istedi. Soygun girişiminde bulunan şahıslar, kendilerine direnen 5 kişiyi rehin aldı. Kuyumcu çalışanlarından Murat Gül, panik butonuna basarak polisten yardım istedi. Bu esnada bir boşluktan yararlanarak yanındaki bir kişi ile kaçmaya çalışan rehinelerden kuyumcunun yeğeni Murat Gül, soyguncular tarafından silahla karnından vuruldu.

İki kişi kaçmayı başarırken, yaralı şahıs özel bir hastaneye kaldırıldı.Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Özel harekat polisleri de olay yerine gelirken, iki kişiyi rehin tutan soyguncular ikna edilmeye çalışılıyor.

SOYGUNCULAR KARDEŞ

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde bir kuyumcuya giren kar maskeli 2 kişinin kardeş oldukları belirlendi. Ordu'nun Çatalpınar İlçesi'nde yaşayan 21 yaşındaki Ömer S. ile 17 yaşındaki G.S.'nin otomobile Fatsa İlçesi'ne geldikleri belirtildi.

Kuyumcuya girip bir kişiye yaralayıp 3 kişiyi de rehin alan 2 kardeşi ikna etmeleri için Çatalpınar İlçesi'nden anneleri Şehri S., polis tarafından bölgeye getirildi. Cep telefonuyla çocuklarıyla görüştürülen anne Şehri S. de ikna etmeyi başaramadı. Gözyaşlarına boğulan anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirdi. Anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Babaları Mustafa S.'nin Adana'da inşaat işçisi olarak çalıştığı ifade edildi.

ANNELERİ DE İKNA EDEMEDİ

İkna çalışmaları sırasında soyguncu şahısların annesi ile dedesi olduğu öğrenilen iki kişi olay yerine çağrıldı. Anne ve dedenin ikna çabaları da sonuç vermezken, soyguncuların "Biz her şeyi göze aldık" dedikleri öğrenildi. Soyguncular ayrıca polislerden yiyecek ve sigara talebinde bulunduğu belirtildi. Soyguncuların olay yerine geldiği araç içerisinde yapılan incelemede ise iki adet tabanca şarjörü çıktı. Ordu Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri ve özel hareket polislerinin sevk edildiği alanda soyguncular ve müzakereci polisler arasında telefonla ikna çabaları sıon

VALİ: İKİ KAFADAR KARDEŞ KAFA KAFAYA VERİP...

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "İki kafadar kardeş, kafa kafaya verip kuyumcuyu kendilerince soymaya karar veriyorlar. Vatandaşlar duyarlılık gösterip hemen polise haber vermesi ile polis irtibat alınca içeridikler rehin alıyorlar. İçeride silah patlamış ve bir rehinenin karnında bir çizik vardı. Hastaneye kaldırıldı, durumu iyi" dedi.

"OTOMOBİL VE SAĞ SALİM ÇIKABİLECEKLERİ ORTAM SAĞLANMASINI İSTEDİLER"

Balkanlıoğlu, soyguncuların içeriden kendilerinin sağ salim çıkabilecekleri bir ortam sağlanmasını, bir araç verilmesini, rehinelerle birlikte güvenli bir yere kadar gitmek istediklerini, ondan sonra rehineleri serbest bırakacaklarını söylediklerini anlattı.

Valinin bu açıklaması sonrasında 2 rehineyi serbest bırakan zanlılar, 1 kişiyi halen rehin tutuyor. Ankara'dan istenen özel ekibin geldiği ve operasyon hazırlığı yapıldığı öğrenildi.

8 SAAT SONRA 2 REHİNE SERBEST

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde soygun için kar maskeli ve tabancayla kuyumcuya girip dehşet saçan Ömer S. ve G.S. kardeşler, 8 saat sonra ellerinde tuttukları 3 rehineden 2'sini serbest bıraktı.

Sabah girdikleri kuyumcuda altınları almak isteyen Ömer S. ve G.S., içerdeki 5 kişiden soyguna engel olmak isteyen Murat Gül'ü tabancayla bacağından vurdu. Kendi imkanlarıyla kaçan Gül, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgenin kısa sürede polis tarafından güvenlik çemberine alınmasının ardından soyguncular, polisle konuşup bölgeyi terk etmelerini söylemesi için işyeri sahibi Uğur Gül'ü serbest bıraktı, böylece rehine sayısı 3'e düştü.

Polisin ve yakınlarının tüm ikna çabalarına karşın teslim olmayan Ömer S. ve G.S., 8 saat sonra ellerindeki rehinelerden Durmuş Güngör'ü serbest bırakıldı. Soyguncular 15 dakika sonra da Beytullah Gül'ü, bıraktı. Güngör ve Gül, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla hastaneye götürüldü.

Soyguncular kuyumcuda Arif Güneş'i rehin tutarak eylemlerini sürürken polis teslim olmaları için ikna etmeye çalışıyor.

Ajanslar