Abone Ol

Online Mesaj Bıraktılar! İran'dan Saldırı Bekleniyor

Kasım Süleymani'nin ölüm yıldönümünde İsrail gazetesi Jerusalem Post hacker saldırısına uğradı. İngiliz ordusu tarafından denetlenen bir grup ise, Yemen kıyıları veya Kızıl Deniz'de muhtemel bir saldırı olabileceğini belirtiyor.

Online Mesaj Bıraktılar! İran'dan Saldırı Bekleniyor

İran bugün, ABD'ye ait insansız hava aracından fırlatılan füzelerle iki yıl önce öldürülen Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'yi anıyor. Ortadoğu'nun en korkulan isminin ölüm yıldönümünde, İranlı hackerlar İsrail'e ait bir gazeteyi hedef aldı.


 Jerusalem Post gazetesinin internet sitesine saldıran hackerlar, gökyüzünden inen bir füzeyle birlikte "Size düşündüğünüzden daha yakınız" yazdı. Fotoğrafta dikkat çeken en önemli ayrıntı, füzenin indiği yumrukta Süleymani'ye ait yüzüğün olmasıydı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, online saldırıyı henüz hiçbir grubun üstlenmediğini kaydediyor.

İngiltere ordusu tarafından denetlenen bir grup ise, bugün Yemen kıyıları veya Kızıl Deniz'de muhtemel bir saldırı olabileceğini belirtiyor. Yemen açıkları ile Kızıl Deniz, uluslararası ticaret için çok önemli bir rota. İran destekli Husiler, yıllardır Suudi Arabistan'ın başını çektiği koalisyonla Yemen'de savaşıyor.

IRAK'TA ABD ÜSSÜNE SALDIRI

Başkent Bağdat'taki Victoria Üssü'ne gerçekleşen drone saldırısı hava savunma sistemi tarafından engellendi. ABD üssünü hedef alan drone'ların üstünde 'Liderlerin intikamı' yazıyordu.