Abone Ol

Bacağındaki ağrıyı önemsemedi, sağ bacağı kesildi

Natalie Turner sağ bacağında ağrı hissetti. Birçok kez hastaneye başvuran genç kızın hastalığı teşhis edildiğinde yaşamak için tek şansı amputasyondu.

Bacağındaki ağrıyı önemsemedi, sağ bacağı kesildi

İngiltere'de yaşayan 19 yaşındaki Natalie Turner bacağında ağrı hissetti. Turner bunun gelip geçici bir ağrı olduğunu düşündü. Hastaneye gittiğinde doktorlar test yapılmasına gerek olmadığını söyledi.Kısa bir süre sonra genç kızın bacağının üst kısmı ve ayağı normal boyutundan iki kat daha büyük hale geldi.

Bacağındaki ağrıyı önemsemedi, sağ bacağı kesildi - Resim: 1

24 KERE HASTANEYE GİTTİ

Hastaneden aldığı 24 randevunun sonunda Turner'a tomografi çekildi. Genç kızın bacağında 'Ewing Sarkomu' olarakta adlandırılan kötü huylu kemik tümörü olduğuteşhis edildi. Natalie'nin bacağındaki kanser çoktan akciğerine ve kasığına yayılmıştı.

BACAĞINI KESTİLER

Genç kızın tümörü çok büyük ve agresif olduğu için tek çaresi amputasyondu. Bacağı kesilerek alınmasına rağmen Natalie uzun süre tanı konulamayan hastalığını sonucunda ölmediği için kendini şanslı hissediyor. Turner  "Genç olarak ölmek istemedim. Hayatımı kaybetmemek için bacağımı kaybetmek gerekiyordu. Operasyondan sonra sağ bacağım olmadan uyandım ve kendimi rahatlamış hissettim." diyor.

İNSANLARIN DERS ALMASINI İSTİYOR

Protez bacacağı sayesinde yürüyebilen Natalie fizyoterapiye başladı.  Uzun zamandan beri birlikte olduğu erkek arkadaşı John Daniells ile 2017 yılında evlenmeyi planlayan Turner hayatına yeni bir başlagıç yaptığını döylüyor. Genç kızın kemoterapi yüzünden dökülen saçları tekrardan uzuyor. Natalie Turner hayat hikayesinden, ağrılarını önemsemeyen insanların daha bilinçli olmaları konusunda ders almasını istiyor.