Abone Ol

OKULLARA KAR TATİLİ: 21 Mart Pazartesi Hangi İllere Okullar Tatil?

Kar yağışı yurt genelinde etkisini sürdürmeye devam ederken bazı kentlerde eğitime ara verildi. Peki hangi illerde eğitime kar engeli geldi? İşte detaylar...

OKULLARA KAR TATİLİ: 21 Mart Pazartesi Hangi İllere Okullar Tatil?

Kar yağışı birçok ilde etkisini göstermeye devam ediyor. Düzce ve Kars'ta kar yağışı nedeniyle tüm eğitim ve öğretim kurumlarının faaliyetlerine, Amasya'da ise taşımalı eğitime pazartesi günü 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

Düzce Valiliği, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretim kurumlarının 21 Mart tarihinde 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Düzce Valisi Cevdet Atay’ın sosyal medya hesabından duyurduğu tatil kararında şu ifadelere yer verdi: “Meteorolojik verilere göre; Yoğun kar yağışı ve oluşabilecek olumsuz hava şartları sebebiyle İlimiz genelinde; Eğitim-Öğretime 21 Mart tarihinde ara verilmesine karar verilmiştir.”

Açıklamada ayrıca, resmi kurumlarda görevli hamile, engelli çalışanlar da tatil süresince idari izinli sayılacakları belirtildi.

Kars Valiliği de kent genelinde devam eden kar yağışından dolayı tüm okulların 21 Mart Pazartesi günü için tatil edildiğini, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını da açıkladı.

Amasya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise 21 Mart Pazartesi günü yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu.