Abone Ol

ODTÜ Mezuniyet Töreninde ODTÜFANS Pankartı: #Odtüfans Kızları Ortaya Çıktı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) bulunan öğrenciler, çıplak fotoğraflarının yer aldığı “odtufans” ismi verilen OnlyFans benzeri bir site oluşturdu. Kadın bedeninin politikleştirilmesine karşı yapıldığı belirtilen girişim, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Bazı ODTÜ Öğrencileri Mezuniyet töreninde ODTÜFANS pankartı taşıyarak dikkatleri üzerine çekti.

ODTÜ Mezuniyet Töreninde ODTÜFANS Pankartı: #Odtüfans Kızları Ortaya Çıktı

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla gittikçe daha da popülerleşen OnlyFans, genellikle erotik içerikler paylaşan içerik üreticilerinin kendilerine abone olan kullanıcılar yoluyla para kazanmasını sağlıyor. Şimdi ise gelen haberler, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olarak nitelendirilen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerinin bu tarz bir girişim yaptığını ortaya koyuyor.

ODTÜ öğrencilerinin OnlyFans platformuna benzer olarak geliştirilen Odtufans isimli bir internet sitesi kurduğu ifade edildi.

Belli bağışlar karşılığında çıplaklık içeren içeriklerin paylaşıldığı belirtilen bu girişim, sosyal medyada gündem olmasından kısa bir süre sonra kapatıldı.

ODTÜ’lü bazı öğrenciler tarafından kurulduğu bildirilen sitede çıplak görüntülerin sansürsüz hâllerinin yayınlanacağına dair ifadeler yer aldı. Bunun yanı sıra sitenin girişinde, bu girişimin kadın bedeninin politikleştirilmesine karşı yapıldığı ifade edildi. Şu an kapalı olan odtufans.com’un girişinde yer alan açıklamanın tamamı ise şu şekildeydi;

“Bu site ile kadın bedeninin politikleştirilmesine karşı bilinçlendirme kampanyası yapıyoruz. Kadın kendi bedeni üzerindeki tek karar merciidir. Bedenin politikleştirilmesine ve sansürlenmesine karşıyız. Aşağıdaki her bir tier’ın açılması için belli bir bağış toplanmasını bekliyoruz. Bağışlarınız yüksek lisans eğitimimizi destekleyecektir.”