Abone Ol

Cumhuriyet Yazarı Mine Söğüt'ün Sloganını Akşener de Kullandı: Patates Soğan Güle Güle Erdoğan

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Cumhuriyet Yazarı Mine Söğüt'ün ilk kez dile getirdiği '' Patates, Soğan Güle Güle Erdoğan sloganının oartisinin meclis grogu toplantısında kullandı.

Akşener: Patates Soğan Güle Güle Erdoğan

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Merkez Bankası rezervinden eritildiği belirtilen 128 milyar dolarla ilgili yapılan açıklamalara ilişkin olarak, "Eğer gerçekten de kaybolan bir şey yoksa o 128 milyar doları yerine koyun da hep birlikte görelim" diyen Akşener, "Tüm bu yalan rüzgârın içinde iktidarın sorulmasını istemediği bir aşka soru var.

Milletin Hazinesindeki dövizi ortalama 6.20 liradan satan bu iktidar bugün 8.1 lira olan döviz kuru dolayısıyla kimin veya kimlerin cebine 250 milyar lira koydu? Temel soru budur" diye sordu.

"Büyük illüzyonist Sayın Erdoğan'ın becerikli ellerinde memleket adeta bir kayıplar ülkesi oldu" diyen Akşener, "Sipariş edildiği söylenen aşılar kayıp, gri pasaportla yurt dışına gönderilen belediye görevlileri kayıp, Ege'de adalar, Mısır'da Rabia kayıp; uçan ekonomi masalları anlatılırken 128 milyar dolarlık rezerv kayıp, kayıpların peşine düşenler için adalet kayıp, milletin derdine düşenler için demokrasi kayıp, milletimiz için hak, hukuk kayıp, gençlerimizin umudu kayıp, e tabi haliyle 128 milyarı kaybeden powerpoint sunumlarının efendisi damat bakan da kayıp. Ülkemizde birileri bir şeyler sürekli kayboluyor" diye konuştu.