Abone Ol

Nuri Ergin'in tehditlerine Adnan Şenses ne dedi?

Çete lideri Nuri Ergin, "Adnan Şenses için ölüm emri verdim" dedi. Ünlü sanatçı, Çakıcı'yla 40 yıllık dostluğunu unuttu.

Nuri Ergin'in tehditlerine Adnan Şenses ne dedi?


Çete lideri Nuri Ergin, "Adnan Şenses için ölüm emri verdim" dedi. Ünlü sanatçı, Çakıcı'yla 40 yıllık dostluğunu unuttu. Şenses, "Ağır ceza davalarını iyi bir insan olmak için izledim" dedi

* Kamuoyunda 'Karagümrük Çetesi' olarak bilinen suç örgütünün lideri Nuri Ergin, 6 Mayıs'ta İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bir cinayet duruşmasında hakim karşısına çıktı. Ergin, en büyük düşmanı Alaattin Çakıcı'yı mahkemede izlediği için Adnan Şenses (75) hakkında ölüm emri verdiğini söyledi. Şenses'i arayıp, bu açıklamaların ona ne hissettirdiğini sorduk. İşte ünlü sanatçının sözleri:
* Geçen hafta Londra'daydım, yeni duydum. Benim çocukluğum Karagümrük'te geçti. Nuri Ergin benden çok küçük. Tanımam, etmem. Bunlar beni rahatsız etti ama suç duyurusunda bulunmadım. Beni öldürecek de ne olacak?
* Bu dünya hepimize yeter. Şenses, güzel şarkı söyler, güzel eğlendirir, güzel içki içer. Benim Nuri Ergin Bey'le ne ilişkim olabilir? Benim hayatımda Nuri Ergin gibi insanlarla dostluğum tabii ki var.
* Çakıcı ile dostluğum yok. Onu 16-17 yaşında tanıdım, sakin ve sessiz bir çocuktu. Davasının nasıl yürüdüğünü görmek için, dinleyici olarak gittim. Ne şahitlik yaptım, ne başka bir şey. Adliyede insan birçok şey öğrenir. Onun için gittim ben. Çakıcı'yı gördüm, "Merhaba" dedim. Onu götürdüler, ben de döndüm.
* İstanbul Adliyesi'ne 20'li yaşlarda giderdim. Sanat hayatım sürerken de gittim. Hep demişimdir ki: "Aman Adnan, böyle şeylerden uzak dur. Bunlar sana ders olsun." Çünkü beni de o aleme sokabilirlerdi. Yani iyi bir insan olmak için, bazı hataları yapmamayı öğrenmek için gidiyordum. Artık tövbe gitmem.
* Adnan Şenses'in mazisi dupduru. Hayatımda mahkeme, karakol görmedim. Bir tek yedi kez boşanmaya gittim.
* Gençken giderdim yanına, İdris Özgür (Kürt İdris) nur içinde yatsın, adam gibi adamdı. Dündar Kılıç ve Deniz Karaduman'la arkadaş olduk. Bunlar camianın sayılan  insanları! Şimdi mafya birbirine rakip oldu. Alaattin elimizde büyüdü.  Yolunu kendisi seçti. Allah yolunu açık etsin.
* İmkanım olsa Nuri Bey'e, "Ben Alaattin'in duruşmasına tanıdığım kişi olarak, merak ettiğim için gidiyordum. Seninle tanışıklığım olsa sana da gelirim" derim.

Milliyet