Abone Ol

Nil'e erkek olması için rapor veren doktor konuştu!

Nil Erkoçlar'a cinsiyet değiştirmesi için rapor veren Profesör Şahika Yüksel, Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuştu.

Nil'e erkek olması için rapor veren doktor konuştu!

Nil Erkoçlar asker rolünde! İşte o görüntüler.. VİDEO

İŞTE RÜZGAR ERKOÇLAR FOTOĞRAFLARI! FOTO GALERİ

NİL ERKOÇLAR İLK KEZ KONUŞTU! İŞTE O AÇIKLAMALARI!

NİL ERKOÇLAR FOTOĞRAFLARI.. FOTO GALERİ


Şahika Yüksel, Rüzgar Erkoçlar'ın cinsiyet değişikliğini değerlendird. O raporu ne için verdiğini açıkladı. Bakın Şahika Yüksel, Rüzgar'ın cinsiyet değişikliği niçin onayladı, konu hakkında neler dedi..

İşte röportajdaki o bölüm..

Çoğunluk Rüzgâr’a sempatiyle bakıyor. Çünkü bizim gibi toplumlarda, ‘erkeklik mertebesi’ne ‘yükselmek’, kadınlığı terk etmek daha anlaşılabilir ve olabilir bir şey. Ama erkekliği ‘bırakmak’ kadınlık gibi ‘aşağı’ bir mertebeye inmek anlaşılacak bir şey değil. O yüzden kadın olmuş translara bu kadar sempatiyle bakılmaz.

Sünnet derili penis

“Penis varsa erkektir, yoksa değildir” anlayışı hâkim bizde. Almanya’ya göç eden bir trans doktorla sohbet ederken, “Memelerimi çıkarttırdım. Rahim ve yumurtalığı da” dedi. “Penis taktırmadım, çok meşakkatli, istemiyorum. Zaten penis benim için erkeklik ölçüsü değil” diye ekledi. Türkiye’de ise genelde şöyle söylüyorlar: “Bana sünnet derili bir penis takın!” Veya “Ameliyattan sonra askere gitmek istiyorum” diyor. Askere gitmesi söz konusu değil ama böyle bir hayali var.


Rüzgâr’a saygı duymak zorundayız

Transseksüeller, ameliyattan önce, istemedikleri bir durum yaşadıkları için ruh sağlığı sorunları yüksek. Ama ameliyattan sonra durum tersine dönüyor. Bir tek, kendi fobileri artıyor. Trans oldukları anlaşılacak diye bir korkuları oluyor. Toplum tarafından kabul edilmeyeceklerini düşünüyorlar. Geçmiş hayatlarını unutmak istiyorlar. Dolayısıyla bunu anlatanlar son derece az. Ve son derece kıymetli onların duyguları, bilgileri, yaşadıkları. Hele tanınan birinin, “Ben buyum” diyebilmesi ona çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. O yüzden Rüzgâr’ın yaptığı çok önemli ve değerli. Hepimiz Rüzgâr’a saygı duymak zorundayız.

Ayşe Arman / Hürriyet

Ayşe Arman'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın!..