Abone Ol

Nihat Doğan'dan AKP'ye kızgın mısın sorusuna flaş yanıt

Ünlü sanatçı Nihat Doğan YouTube'da Biz10 TV'de Zeynep Uzun'un sorularını yanıtladı. Nihat Doğan ''Kızgın mısınız AK Parti'ye?'' sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi.

Nihat Doğan'dan AKP'ye kızgın mısın sorusuna flaş yanıt

"Her rejim kendi vesayetini tahakküm etme noktasında Kürt kanından besleniyor" diyen şarkıcı Nihat Doğan, "HDP'ye hayatım boyunca oy vermedim ama bu zulümdür yani. Geçmişte AK Parti'ye oy vermiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum: Bu bir zulümdür. Şu an içeriye alınmış Kürt siyasilerin hepsi siyasi rehinedir" ifadelerini kullandı.

Nihat Doğan ''Kızgın mısınız AK Parti'ye?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Hayır. Ben üzülüyorum sadece. Emek verdiğim parti keşke o kuruluş kodlarında kalsaydı diyorum. Şunu da gördüm çünkü siyaset bana bunu da öğretti: Her rejim kendi vesayetini tahakküm etme noktasında Kürt kanından besleniyor.''

Kullanılıyor mu Kürtler?

''Kürt halklarına zulmediliyor, başka bir şey yok. Kürtleri kimse kullanamaz, onlar kendini kullandırırsa bilemem. Ama ben dışarıdan bakan bir gözle bunu görüyorum. Bugün bir sürü Kürt yönetici cezaevinde. Ne yapmışlar bu adamlar? Kürt seçilmişler var. Yanlış anlamayın, ben HDP'ye hayatım boyunca oy vermedim ama bu zulümdür yani.

Geçmişte AK Parti'ye oy vermiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum: Bu bir zulümdür. Şu an içeriye alınmış Kürt siyasilerin hepsi siyasi rehinedir. Fikirlerinden dolayı hiçbir Allahın kulunu cezaevine atamazsın. Yüzde 99'u fikirlerinden dolayı içeride. Ben en çok AK Parti kapatılacağı zaman da, siyasi liderler içeri atılacağı zaman da biz buna da karşı çıktık.

Her rejim bakıyor artık argüman üretemiyor, siyaset üretemiyor, dönüyor dolaşıyor Kürt düşmanlığı üzerine hemen yeni bir paradigma geliştiriyor. Kürtler bu ülkenin kobayı olup çıkmışlar. Önce yola çıkarken "Kürtler, Kürt kardeşlerimiz, Kürt açılımı" vs. Gelinen noktada fikri seninle örtüşmüyorsa, biraz Kürt halklarının menfaati noktasında zaten hemen "Aa PKK'li" diyorlar, içeri atıyorlar.''