Abone Ol

New York'ta Muhteşem Yılbaşı: Jennifer Lopez Konseri Canlı İzleyin

Her yılbaşı gecesi en az iki üç milyon insana ev sahipliği yapan Times Meydanında geri sayımla yeni yıl karşılanır. Birbirini tanıyan tanımayan herkes mutluluğu, umudu paylaşır. Medyafaresi.com yazarı Ayşın Akyarlı Savatlı New York'tan bildiriyor.

New York'ta Muhteşem Yılbaşı: Jennifer Lopez Konseri Canlı İzleyin

Ayşın Akyarlı Savatlı / New York / Medyafaresi.com

New York’ta yeni yılı kutlamak herhalde dünyada milyonlarca kişinin hayallerinden biridir. Her yıl yılbaşı döneminde yaklaşık yedi milyon insan dünyanın dört bir tarafından New York’a gelir.

Ben New York’taki ilk yılbaşımı 13 yıl önce kutlamıştım; o gün bugündür yılbaşında olmayı en sevdiğim yer New York oldu.

Gerçekten de New York’ta yılbaşı dönemi rüya gibi geçer. Her yer ışıl ışıl, renk renk süslenir; şehir neşe ve keyifle dolar. Öyle çok insan olur ki sokaklarda, karşıdan karşıya geçmek bile mesele olur, yaya trafiğini yönetmek için polisler çalışır.

En kalabalık yer, Rockefeller Merkezi ve Beşinci Cadde’deki Saks Fifth Avenue Mağazasının arasında kalan meleklerle dolu, “Kanal Bahçesi” diye bilinen bölgedir.

Rockefeller’ın 1931 yılından beri süslediği yılbaşı ağacı ile fotoğraf çekilmek için milyonlar birbiriyle yarışır. Saks’ın Disney hikayelerinden fırlayan ışık ve müzik şovu her insanı yeniden çocuk yapar, şatodaki prens ve prensese çevirir.

NYC 2021 YILBAŞI VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

MEDYAFARESİ TV YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Dünyanın en büyük alışveriş merkezi Herald’s Meydanındaki Macy’s mağazasının vitrinlerinde Noel Baba ve geyiklerinden, küçük elflere kadar yılbaşına dair aklınıza gelen herşey vardır. Macy’s vitrin şovlarını izleyen herkes yeniden Noel Baba’ya inanır.

Bloomingdales, Bergdorf Goodman gibi diğer ünlü mağazalar ve beşinci caddedeki dünyaca ünlü markalar vitrinlerini süslemek için yarış halindedirler. Bu yıl, şehrin en yenisi Hudson Yards’ta bu yarışa katıldı ve süslemelerde kullandığı 2 milyondan fazla ışığı ile başı çekti denebilir.

Yılbaşı denince akla gelen en önemli yer ise Times Meydanı olur. Her yılbaşı gecesi en az iki üç milyon insana ev sahipliği yapan Times Meydanında geri sayımla yeni yıl karşılanır. Birbirini tanıyan tanımayan herkes mutluluğu, umudu paylaşır. Saat 12 olmadan hemen önce John Lennon’ın “Imagine” isimli şarkısı çalar. Milyonlarca insan bir ağızdan “Imagine all the people living life in peace” diye bağırır.

İnsanlığın barış ve mutluluğu için dilekler dilenir. İnsanların üstüne rengarenk konfetiler yağar. Artık dünyada yeni yılın simgesi haline gelmiş olan “Ball” New York Times gazetesinin, meydana adını veren ilk binasının tepesinden aşağı bırakılır. Öyle bit toptur ki, bu yıl 2800’den fazla kristalle süslenmiş, 5 buçuk ton ağırlığında bir ihtişamla doludur. Ball Drop tamamlandıktan sonra Frank Sinatra’nın New York’u ile New York’a bir kez daha aşık olunarak gece sona erer.

2007 yılında, Times Meydanı’nda bulunan Marriott Marquise Otel’inin Broadway Balo salonundaki locamızda, meydanda toplanan 4 milyon insanı ve ünlü yeni yıl topunu izlerken yaşadığım hayranlığı dünmüş gibi hatırlarım. Malesef Marriott Marquise Oteli, bu yıl, pandemi bahanesi ile 850’den fazla çalışanını işsiz bıraktı ve güzel anılarıma üzgün bir leke bulaştırdı.

Times Meydanı’nda 1904’ten beri kutlamalar, 1907’den beri ise “Ball Drop” devam etmektedir. Sadece ikinci dünya savaşı devam ederken 1942 ve 1943’te iki yıl “Ball Drop” etkinliğine ara verilmişti. Bu yıl ise, Pandemi nedeniyle tarihinde ilk kez kalabalıklar olmadan karşılayacak yeni yılı… Sadece çok sınırlı bir davetli grubuyla, sahne alacak isimlerin yakınları ile bazı sağlık çalışanlarının ve essential workers dediğimiz, hayatın akışının devamı için çalışanların aileleri bulunacak meydanda.

Bir doktor, pizza dağıtıcısı veya otobüs sürücüsü, New York ve New Yorklular için kendini ikinci plana atıp görevine devam eden minnet duyduklarımızdan olacak davetliler…

Sahneye Gloria Gaynor, Pitbull, Billy Porter, Cyndi Lauper, Jennifer Lopez gibi dünyaca ünlü isimler çıkacak. Pandemiye inat Times Meydanı eğlenceye dolacak. Kalabalıklar evlerinden meydana bağlanıp bu harika geceyi Times Meydanının resmi internet sitesi üzerinden izleyebilecekler.

İŞTE CANLI YAYIN LİNKİ

Eğer hava yağmurlu olmazsa evden çıkıp 50. Caddeden ünlü kristal topun düşüşünü izlemeyi düşünüyorum, olursa sizlere de çekim yaparım :) Aşağıda yarınki büyük gece için yapılan hazırlıkları çektiğim videomu izleyebilirsiniz. Rockefeller Ağacının etrafındaki, pandemi dinlemeden New York’a gelmiş binlerce turisti de bu videoda görebilirsiniz.

Sizler de göreceksiniz ki pandemiye rağmen New York’ta yılbaşı çok güzel. Sokaklar canlı ve insan dolu. Alınan önlemler, sosyal mesafe ve maske uygulamaları umuyorum virüsün yayılımının önüne geçebilir.

Hepinize şimdiden önce sağlıkla, sonra mutluluk, huzur, keyif ve güzelliklerle dolu, sevdiklerimizle yan yana geçecek harika bir 2021 diliyorum. Koronavirüsü alt ettiğimiz bir yıl olmasını umuyorum. New York’tan sevgilerimle..

Brand NYC kanalına abone olmayı unutmayın