Abone Ol

Mustafa Koç en son Erdoğan ile görüşmüş

Ölümü Türkiye’de üzüntü yaratan işadamı Mustafa Koç, bugün 13:00’te Davos’a gitmeyi planlıyordu.

Mustafa Koç en son Erdoğan ile görüşmüş

Mustafa Koç, dün öğleden sonra kendisine ait özel uçağıyla Ankara’ya uçtu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Görüşme sonrası saat 21:00 sıralarında İstanbul’a döndü. Oldukça keyifli ve mutlu idi. Özel uçağıyla bugün 13:00’te önce Zürih’e uçacak, oradan da Davos’a geçecekti

Sabah saatlerinde kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan 56 yaşındaki Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç hayatını kaybetti.

Sabah saat 07.00 sularında evinde kalp krizi geçiren Mustafa Koç, önce Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mustafa Koç en son Erdoğan ile görüşmüş - Resim: 1Mustafa Koç'tan geriye bu kareler kaldı

Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi tarafından yapılan açıklamada Koç'un spor yaparken rahatsızlandığı, ilk müdahaleyi koruması ve spor hocasının yaptığı ifade edildi.

Daha sonra İstanbul Amerikan Hastanesi'ne nakledilen Koç, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesi nedeniyle Koç ailesine taziyelerini ilettiği belirtildi.

Hürriyet gazetesi, Erdoğan'ın Mustafa Koç'un babası Rahmi Koç ile kardeşi Ali Koç'u telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulunduğunu aktardı.

Mustafa Koç en son Erdoğan ile görüşmüş - Resim: 2Mustafa Koç'un kalp krizi nedeni o ameliyat mı?

TÜSİAD'da YİK Başkanlığı yapmıştı
1960 doğumlu Mustafa Koç, 1980'de İsviçre'de Lyceum Alpinum Zuoz'dan, 1984'te ise ABD'de George Washington Üniversitesi'nden mezun olmuştu.

Türkiye'nin ciro bakımından en büyük holdingi olan Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini babası Rahmi Koç'tan 2003'te devralan Koç, 2004 - 2010 yılları arasında da Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevini yürütmüştü.

Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesinin ardından Koç Holding'den yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

Mustafa Koç en son Erdoğan ile görüşmüş - Resim: 3Koç'un doktorundan açıklama

"Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç'u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağolsun."

Forbes dergisinin 2015 yılının milyarderleri listesine giren Mustafa Koç'un net varlığının 1,05 milyar dolar olduğu belirtilmişti.

Koç Holding şirketlerinin gerçekleştirdiği ihracat, Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 9'una denk geliyor. Borsa İstanbul'daki şirketlerin toplam piyasa değerinin yüzde 18'i de yine Koç Holding şirketlerine ait.

Mustafa Koç en son Erdoğan ile görüşmüş - Resim: 4Mustafa Koç kimdir?

Yıllık milli gelirin yaklaşık yüzde 8'i de yine Koç Holding'e bağlı şirketlerden geliyor.

Koç Holding şirketleri arasında Tüpraş, Ford Otosan ve Tofaş bulunuyor.