Abone Ol

Mustafa Koç'un kalp krizi nedeni o ameliyat mı?

Bu sabah geçirdiği kalp krizi neticesinde hastaneye kaldırılan iş adamı Mustafa Koç, geçtiğimiz yıl fazla kilolarından kurtulmak için mide küçültme ameliyatı olmuş, 4 ayda 40 kilo vermişti.

Mustafa Koç'un kalp krizi nedeni o ameliyat mı?

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bu sabah kalp krizi geçirdi. Koç apar topar Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kalp krizi geçiren Koç Amerikan Hastanesi'nde yapılan bütün müdahaleye rağmen yaşama döndürülemedi.

Mustafa Koç'un kalp krizi nedeni o ameliyat mı? - Resim: 1Mustafa Koç kimdir?

Fazla kilolarından şikayletçi olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, geçtiğimiz yıl mart ayında sahibi oldukları İstanbul Amerikan Hastanesi'nde tüp mide ameliyatı (mide küçültme) olmuştu.

MİDESİNİN BÜYÜK KISMINI ALDIRDI

Başarılı bir ameliyatla midesinin büyük bir bölümünü aldırtan Mustafa Koç, ameliyattan iki gün sonra taburcu olup normal hayatına dönmüştü.

Mustafa Koç'un kalp krizi nedeni o ameliyat mı? - Resim: 2Mustafa Koç Instagram'dan en son bunu paylaştı

4 AYDA 40 KİLO

4 ayda tam 40 kilo veren Koç, kızı Esra'nın lise mezuniyet partisinde zayıflamış yeni haliyle boy göstermişti.

BU AMELİYATTAN GERİYE DÖNÜŞ YOK

Son zamanlarda birçok ünlü gibi Mustafa Koç'un da olduğu ameliyata 'sleeve gastrektomi' (tüp mide) ameliyatı deniliyor. Bu mide küçültme ameliyatında; midenin büyük bir kısmı geriye dönüşü olmadan çıkarılıyor. Geriye, 150-200 ml. civarında mide dokusu bırakılıyor. Mide hacmi küçültüldüğü için daha erken doyuluyor.

Mustafa Koç'un kalp krizi nedeni o ameliyat mı? - Resim: 3Mustafa Koç sosyal medyayı üzdü

İştah hormonlarının büyük bir kısmı midede üretildiği için iştahta azalma ve açlık hissinde gerileme de oluyor. Ameliyattan birkaç gün sonra hasta normal hayatına dönebiliyor.