Abone Ol

Murat Yetkin: Erdoğan'ın Gündemi ile Halkın Gündemi Arasındaki Makas Açılıyor

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna dönüşü uçakta bulunan gazetecilere yaptığı açıklamalara işaret etti.

Murat Yetkin: Erdoğan'ın Gündemi ile Halkın Gündemi Arasındaki Makas Açılıyor

Yetkin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna dönüşü uçakta bulunan gazetecilere yaptığı açıklamalara işaret ederek, "Cumhurbaşkanlığı uçağının ekonomi gündeminde Merkez Bankasının faizi yüzde 14’ten yüzde 13’e indirmesi, doların yok. Bu indirimin hiçbir işe yaramayacağı yorumları da namevcut. Keza Anayasa Mahkemesinin Fiyat İstikrar Komitesi kuruluşunu Anayasa’ya aykırı bulup iptal etmesi de yok." diye yazdı.

Erdoğan'ın "IMF’nin yaptığı son açıklamalara baktığımız zaman, Türkiye’nin ekonomik olarak dünya ülkelerinden farklı bir konumda olduğunu, çok daha isabetli bir büyüme parametresini yakaladığını ifade ediyor" sözlerine dikkat çeken Yetkin, "Hayırlara vesile olsun. Yakında IMF ile -ama bu defa mutlaka “yerli ve milli” ilan edilecek bir anlaşma zemini mi aranıyor acaba?
Boşuna demiyoruz Ukrayna seferi dönüşü Erdoğan’ın gündemiyle halkın gündemi arasında makasın açıldığını gösterdi diye." ifadelerini kullandı.