Abone Ol

Murat Hazinedar'dan CHP'ye büyük tehdit: Ya merkez müdahale eder ya da..

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP Beşiktaş Belediyesi Başkan aday adayı Leyla Ünver’e sert eleştirilerde bulundu.

Murat Hazinedar'dan CHP'ye büyük tehdit: Ya merkez müdahale eder ya da..

Eski Başkan Murat Hazinedar, sosyal medyadan yayımladığı açıklamasında CHP’ye tehditler yönelterek, “Efendiliğimden bir yıldır susuyorum. CHP Genel Merkez müdahale eder, eder. Yoksa ben gerekeni yapacağım ama şiddeti bu paylaşım gibi olmaz” dedi.

Murat Hazinedar, isim vermeden “Bizim arkamızdan bir vekil seçilmişti. Meğer vekilin asili varmış belediyeyi yöneten. Vekilin 8 ay yardımcılığını yapan ve hemen ardından aday adayı olan bu kişi Sözcü'ye verdiği röportajda, mali sıkıntıları çözdüğünü söylüyor. Meğer keramet kendisindeymiş.

Soruyorum şimdi; CRM sistemini bozdu. Beceremediler ve bir de başarı olarak sunuyor. Asgari siyasi ahlak bekliyorum. İhaleye fesattan soruşturma geçiriyor. Siyasette ahlak birinin üzerine basarak değil merdivenlere basarak yükselmeyi gerektirir” ifadelerini kullandı.

CHP Beşiktaş Belediyesi Başkan aday adayı Leyla Ünver, önceki gün Sözcü gazetesine röportaj vermiş ve “Mali sıkıntıları çözdük” demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkezi de hedef alan Hazinedar, şu mesajları paylaştı:

Murat Hazinedar'dan CHP'ye büyük tehdit: Ya merkez müdahale eder ya da.. - Resim: 1

Murat Hazinedar'dan CHP'ye büyük tehdit: Ya merkez müdahale eder ya da.. - Resim: 2

LEYLA ÜNVER KİMDİR?

Leyla Ünver; Maltepe, Şişli ve Beylikdüzü Belediyelerinde görev yaptıktan sonra Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Ünver, Sivas Hafik ilçesi İnköy doğumlu.

İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Halkla İlişkiler Radyo Televizyon bölümü mezunu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Kamu Yerel yönetimler ve girişimcilik alanında yüksek lisans yaptı.

Bir süre ulusal basın ajansında muhabirlik yapan Leyla Ünver, 1983-94 yılları arsında İstanbul Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğünde çalıştı. Daha sonra Basın istihbarat şefliği yaptı. 1989 yılında açılan müfettişilik yardımcılığı sınavını kazandı, müfettiş yardımcılığı yaptı. 1992 yılında müfettişlik yaptı.

İstanbul belediye konservatuarında müzik eğitimi aldı. 2014 yerel seçimlerinde CHP Beyoğlu Belediye başkan aday adayı oldu, Maltepe Belediye Başkan Yardımcılığı, Şişli Belediyesi Başkan yardımcılığı ve Beylikdüzü Belediye Başkan yardımcılığı görevleri sonrasında Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı.