Abone Ol

Müjdat Gezen’in avukatı Celal Ülgen’den tepki!

Müjdat Gezen polisler eşliğinde adliyeye getirildi. Avukatı Celal Ülgen bu duruma "Davet ettikten sonra mevcutlu götürmek usule aykırı" diye tepki gösterdi.

Halk Tv’de yayınlanan ‘Halk Arenası’ programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Akpınar ve Müjdat Gezen sabah saatlerinde evlerinden polis tarafından alındı. İki sanatçı ifadeleri alınmak üzere adliyeye götürüldü.

KENDİ ARACIYLA GELDİ

Sanatçı Müjdat Gezen evine gelen polislerin aracı yerine kendi aracıyla adliyeye gitmek istedi.

Sözcü’ye konuşan Müjdat Gezen “Savcı bey çağırmış. İfade vereceğim. Kendi aracımla adliyeye gidiyorum arkamda da polis takip ediyor.” dedi.

GEZEN’İN AVUKATI ÜLGEN DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ

Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın yaptığı nazik açıklamadan sonra normalde ifade için çağrı kağıdının gönderilmesi gerektiğini ifade ederek “Çağrı kağıdı ulaştıktan sonra hafta içi uygun bir zamanda ifade işlemi için adliyeye gidilecekti” dedi.

Savcılığın daha sert bir yöntem uyguladığına dikkat çeken Avukat Celal Ülgen, “Savcılığın, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ı doğrudan polis göndererek mevcutlu bir şekilde ifadeye götürmesi usule aykırıdır. Ayrıca iki sanatçının da konuşmalarında suç unsuru olacak bir söylem yoktur” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların Cumhurbaşkanına doğru aktarılmadığını ifade eden Ülgen “Bir muhbir bu konuşmaları Cumhurbaşkanına yanlış aktarmıştır. Beni şaşırtan ise bir muhbirin bu kadar çabuk bir şekilde Cumhurbaşkanına ulaşabilmesi oldu” dedi.

Adliyeye gelişinde konuşan Gezen “Valla sanmıyorum bir şey çıkmaz bundan” dedi. Avukatı Celal Ülgen ise “Olmayan bir suçun soruşturmasına gidiyoruz” diye konuştu.

(SÖZCÜ - Can ÖZÇELİK)