Abone Ol

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Ekin Koç'un yerine Engin Akyürek mi geliyor? Dizi haberleri

Son dakika magazin haberi... “Muhteşem Yüzyıl Kösem”in önümüzdeki sezon ekrana gelecek bölümleri için Engin Akyürek’le anlaşma yapıldığı iddiası TV kulislerini hareketlendirdi.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Engin Akyürek bombası

Engin Akyürek'in, “Muhteşem Yüzyıl Kösem”in yeni sezonunda rol alacağı iddiası, songünlerde TV dünyasında en çok konuşulan konu. Dizinin sezon finalinde Ekin Koç’un canlandırdığı Sultan Ahmed ölünce yerine kardeşi Mustafa tahta çıkacak. Sultan Mustafa’ya ise ünlü oyuncu Engin Akyürek hayat verecek. Yeni sezon için anlaşma imzaladığı söylenen Akyürek’in çalışmalara başladığı öğrenildi.

Engin Akyürek, Uluslararası Seul Drama Ödülleri 2015’de “En İyi Aktör” seçildi.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Ekin Koç'un yerine Engin Akyürek mi geliyor? Dizi haberleri - Resim: 1En iyi erkek oyuncu Engin Akyürek

ENGİN AKYÜREK KİMDİR

Engin Akyürek 12 Ekim 1981 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.
Aslen Erzincan Tercanlı olan ve memur bir baba ile ev hanımı bir annenin oğlu olan Akyürek'in kendisinden küçük bir de erkek kardeşi var.
Sıkı bir Beşiktaş fanatiği olan Akyürek, Terazi burcu.
Babasının iş hayatı nedeniyle Ankara'da yaşayan Engin Akyürek, başarılarla dolu ilk ve orta öğretimin ardından üniversite sınavına girdi.
Kazandığı Ankara Üniversitesi Dil-Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünden 2002 yılında mezun oldu.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Ekin Koç'un yerine Engin Akyürek mi geliyor? Dizi haberleri - Resim: 2BEREN SAAT VE ENGİN AKYÜREK

Üniversite yıllarında tiyatro ile ilgilenen ve bir çok oyunda rol alan Engin Akyürek, 2004 yılında yapımcılığını Hamdi Alkan'ın, sunuculuğunu ise Pınar altuğ'un üstlendiği "Türkiye'nin Yıldızları" yarışmasına katıldı
Oyuncu koçları ile hazırlanan performansların jüri beğenisine sunulduğu yarışmada birinci oldu.
Akyürek verdiği bir röportajda yeteneğini;
"Şansa inanmıyorum. Malzemenin ve yeteneğinizin ne olduğu önemli. Aslında kader,yetenek ve doğru zamanda doğru işler yapmaktı bizim durumumuz. Tabii belirleyiciolan yetenekti. O nedenle buralara geldik" sözleriyle anlattı.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Ekin Koç'un yerine Engin Akyürek mi geliyor? Dizi haberleri - Resim: 3Kösem Sultan'ı kim öldürdü?

Başarısı ile dikkatleri bir anda üzerine çeken Akyürek, ilk olarak yapımcılığını Yağmur Taylan - Durul Taylan'ın üstlendiği "Yabancı Damat" dizisinde canlandırdığı 'Kadir' karakteri ile izleyici karşısına çıktı.
Performansı ile göz dolduran Engin Akyürek, 2006 yılından yönetmenliğini Zeki Demirkubuz'un üstlendiği 'Kader' filminde ile beyazperdeye adım attı. Akyürek filmde Cevat karakterine hayat verdi.
Vildan Atasever ve Ufuk Bayraktar'ın da rol aldığı film Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film' ödülüne layık görüldü.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Ekin Koç'un yerine Engin Akyürek mi geliyor? Dizi haberleri - Resim: 4Kösem Sultan nasıl öldü? Kösem sultan neden boğduruldu? İlber Ortaylı açıkladı!

"Oyunculuk, kostümü giyip sadece laflarınızı söylemek değildir" diyen Engin Akyürek ise filmdeki performansı ile 2006 ÇASOD Oyunculuk Ödülleri'nde ve 39. Syad Türk Sineması ödüllerinde "Umut Veren Sanatçı Ödülü"nü aldı.
2007-2008 sezonunda ekranlara gelen ve Gaziantep’in Fransız işgali altında olduğu dönemi anlatan "Karayılan" dizisinde Nizipli karakterine hayat verdi.
Oyunculuk kariyerini tiyatro ile perçinleyen Akyürek, 2007 yılında yapımcılığını Türker İnanoğlu, yönetmenliğini Şakir Gürzumar'ın üstlendiği Romantika Müzikali'nde rol aldı.
Çağla Şıkel, Melek Baykal, Zeki Alasya gibi usta isimlerin rol aldığı müzikalde; mahallenin ağır abisi bıçkın delikanlı Çeto karakterine hayat verdi
Yolunda emin adımlarla ilerleyen genç oyuncu asıl yükselişini "Bir Bulut Olsam" dizisiyle yaptı.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Ekin Koç'un yerine Engin Akyürek mi geliyor? Dizi haberleri - Resim: 5Beren Saat'in 10 yıllık başarı öyküsü

Senaryosunu Meral Okay'ın yazdığı yönetmenliğini ise Ulaş İnaç'ın yaptığı dizide Melisa Sözen ile başrolü paylaştı. Bu Engin Akyürek'in ilk başrolü oldu.
Engin Akyürek'in 2009 yılında Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşan dizide canlandırdığı Mustafa Bulut karakteri kısa sürede fenomen haline geldi.
Ayürek, 29 bölüm hayat verdiği Mustafa Bulut kaarkterini ve karakterin sevilme nedenini;
"Zaafları olan karakterler hep kötüdür. İyi karakterler de her zaman kahraman olur. Mustafa'da ikisini de izliyoruz. sinema gerçekliğinde anlatılanbir karakter. Hayatta hepimizin bir sürür zaafları, suçları, egoları var. Ama görünürde herkes çok iyidir. O nedenle ben Mustafa'yı seviyorum. Yaptığı kötülükleri bir yere koyduğunuzda, Mustafa o kadar tutkulu bir aşık ki, modern hayatımızda hiçbirimizin yapamayacağı şeyler yapıyor. Bu tutkusu da benim ve insanların onu sevmesini sağlıyor" diyerek açıkladı
Engin Akyürek ardından Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu'nun yazığı, yapımcılığını ise Kerem Çatay'ın üstlendiği "Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisinde izleyici karşısına çıktı.
Yakışıklı oyuncu dizide 3 kişinin tecavüzüne uğrayan Fatmagül'e yardım elini uzatan ve sabrı ile onun iyileşmesine yardımcı olan Kerim karakterini canlandırdı.
Engin Akyürek, oyunculuktaki başarısı ile kısa sürede Türkiye'nin adından en çok söz ettiren jönlerinden biri haline geldi.
Engin Akyürek daha sonra Tuba Büyüküstün ile birlikte Kara Para Aşk dizisinde başrol oynadı ve milyonların sevgisini kazandı. Dünya çapında şöhrete ulaştı.
Engin Akyürek 16 Kasım 2016'da 4. Kristal Fare Ödülleri'nde En iyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.