Abone Ol

Müftüden Mustafa Koç için duygulandıran sözler

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, son yolculuğuna uğurlandı. Koç'un cenaze namazı Üsküdar'daki Marmara İlahiyat Camii’nde kılındı.

Müftü, Koç ile ilgili o detayı cenazede açıkladı

Namazı kıldıran İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, "Koç ailesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne özel bir ilgisi vardı. Bu vesile ile Mustafa Koç beyefendi de bu fakülteye defalarca gelmişti" dedi.

Ani ölümüyle tüm sevenlerini üzen Mustafa Koç’un cenaze namazı Marmara İlahiyat Camii’nde kılındı. Namazı İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı.

Taziyeleri Rahmi Koç, Ömer Koç, Ali Koç ve aile fertleri kabul etti. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, bakanlar, milletvekilleri, iş adamları, spor dünyasından temsilciler ve çok sayıda seveni katıldı.

Mustafa Koç için cemaatten helallik isteyen müftü Rahmi Yaran, “Koç ailesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne özel bir ilgisi vardı. Bu vesile ile Mustafa Koç beyefendi de bu fakülteye defalarca gelmişti. Bugün son yolculuğuna buradan uğurluyoruz. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Müftü Yaran ayrıca Koç ailesinin her ramazan aylarında camide vatandaşlara iftar verdiğini belirtti.

Rahmi Yaran'ın duasının ardından tabut omuzlara alınarak cenaze arabasına taşındı. Mustafa Koç’un cenazesi Zincirlikuyu’daki aile kabristanlığına defnedilecek.

CİHAN