Abone Ol

Miraç Kandili'nde eller, Kudüs'te semaya kalkacak

Diyanet İşleri Başkanlığının yoğun talep üzerine geçen yıl nisan ayından itibaren organize etmeye başladığı Kudüs bağlantılı umre programlarına Türkiye'nin birçok şehrinden ve her yaştan 965 kişi katıldı.

Miraç Kandili'nde eller, Kudüs'te semaya kalkacak

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgilere göre, programın başladığı 2015 yılının nisan ayından aynı yılın sonuna kadar düzenlenen altı turda 570 kişi yer aldı. 2016 yılı programları kapsamında da şimdiye kadar 6 tur düzenlendi ve bunlara da 395 kişi iştirak etti.

Regaib Kandili'ne denk gelen ve 6 Nisan'da başlayacak yedinci ve 20 Nisan'da başlayacak sekizinci turlar için başvuru süreleri doldu. Miraç Kandili'ni de içine alacak şekilde 1 Mayıs'ta düzenlenecek dokuzuncu tur umre ziyareti için başvurular ise 1 Nisan'da sona erecek.

Miraç Kandili'ni Mescid-i Aksa ve Kudüs'te idrak etmek ve Hazreti Muhammed'in miraca çıktığı mekanlarda dua etmek isteyenler, oda tercihlerine göre bedeli bin 490 ile bin 560 dolar arasında olan Kudüs bağlantılı umre bedelini, anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra il ve ilçe müftülüklerine başvurabilecek.