Abone Ol

Milli görüş gömleğini Erdoğan çıkardı! Ben değil!

Arınç “Milli Görüş gömleğini çıkarmak tabiri Erdoğan’a ait. Ben kullanmadım. Geçmişte yaptığım siyasetten utanmıyorum’ dedi.

Milli görüş gömleğini Erdoğan çıkardı! Ben değil!

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, dün Habertürk TV’de ”Basın Kulubü” programına katıldı. Ağırlıklı olarak 28 Şubat’ın ele alındığı programda Arınç ”AK Parti 28 Şubat’ın ürünüdür demek, büyük bir cehalet ürünüdür” dedi.

Siyasi geçmişini özetleyen Arınç ”Milli Görüş gömleğini çıkarmak” tabirinin Başbakan Erdoğan’a ait olduğunu dile getirerek şunları söyledi: ”Ben, bugüne kadar öyle bir şey kullanmadım. O da doğrusunu yapıyor, ben de kullanmamakla kendime göre doğrusunu yapıyorum. Çünkü bu gömlek çıkarmak, palto çıkarmak, pardösü çıkarmak, bunlar bana göre başkalarının yanlış anlayabileceği şeyler. Ben, geçmişte Milli Görüş’ü esas alan partilerde çalıştım, il başkanlığı, milletvekilliği yaptım, yıllarca emek verdim. Ben paraşütle gelmedim siyasete. Gençlik kollarından geldim, il başkanlığı yaptım, MKYK üyeliği yaptım, grup başkan vekilliği, grup başkanlığı, Meclis başkanlığı yaptım. Şimdi, Başbakan Yardımcısıyım. Geçmişte yaptığım siyasetten de utanmıyorum, sıkılmıyorum, çünkü doğrusunu yaptık. Rahmetli Erbakan Hoca ile birlikteyken de Türkiye için, halkımız için siyaset yaptık. Ama şimdi AK Parti yeni bir parti, Milli Görüş, Milli Görüşçülerde kaldı. Şimdi biz AK Parti’de ’Milli Görüşçüyüz’ diyemeyiz. Böyle bir iddiamız yok. Onun partisi var.”

Refah-Yol hükümetinin kurulmasını ve Erbakan’ın başbakan olmasının hiç istenmediğini söyleyen Arınç, 28 Şubat sürecinde Süleyman Demirel’in ne ifade ettiğinin sorulması üzerine, ”Yönetmen diyebiliriz” dedi. Medyayı ”Yönetmen yardımcısı” olarak nitelendiren Arınç, “Peki, Genelkurmay Başkanı Karadayı ile Çevik Bir?” sorusu üzerine ”Jenerikte ismi geçenlerden birisi gibi görelim, Çevik Bir de onun yardımcısı” dedi.