Abone Ol

Mevduat hesabı açıp para yatıracaklara uyarı: Daha yüksek kazanç için...

Bankalar mevduat faizlerindeki oranları sık sık değiştiriyor. İnternet bankacılığı ile şubedeki faiz oranları arasında fark açılmaya başladı.

Mevduat hesabı açıp para yatıracaklara uyarı: Daha yüksek kazanç için...

Merkez Bankası’nın faiz artırmasının ardından bankalarda mevduat faizleri de artmaya başladı. Banka şubeleri, internet bankacılığındaki mevduat faiz oranlarından daha fazla faiz vermeye başladı. Bankadan bankaya mevduat faizleri farklılık gösteriyor. İnternet bankacılığında faizler yüzde 58’e kadar çıkıyor. Ancak Milliyet’te yer alan habere göre bankalara gidip pazarlık yapıldığında daha yüksek faiz oranı verilebiliyor.

 Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili detayları açıkladı. Bayram, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 “Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Yüzde 50’ye gelen politika faizinin sabit tutulması bekleniyor. Belki 250 baz puanlık bir faiz artırımı sürpriz olmaz. Merkez Bankası gecelik borç verme faiz oranında yüzde 3’lük marj koymuştu.

 ŞUBE İLE İNTERNET BANKACILIĞI ARASINDA FAİZ FARKI:

Bankalar mevduatları ve kredileri Merkez Bankası’nın faiz artışına göre ayarladı. Çoğu vatandaşın elindeki mülkü satıp faize koymayı düşündüğü iddia ediliyor. Bu sebeple şube ve internet bankacılığı üzerinden araştırma yapıyorlar. Şubeye gidip pazarlık yapılan faiz oranı ile internet bankacılığı üzerinden duyurulan faiz oranları arasında farklar oluşmaya başladı.

 ‘ŞUBEYE GİDİP FİYAT ALMALARINI ÖNERİRİM’

Şu anda yüzde 55 ile yüzde 60 arasında mevduat faiz oranları söz konusu. Bu mevduat faizi kişinin şirketi olup olmamasına, gerçek kişi veya tüzel kişi olup olmamasına göre değişiyor. Banka açısından karlı bir müşteri ise bankalar müşteriyi çekmek adına daha yüksek faiz oranı verebiliyor. Vatandaşların internet bankacılığı üzerinden değil de şubelere gidip buradan fiyat almalarını öneririm.''