Abone Ol

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Faiz Yüzde 45'e yükseldi

Son dakika haberi… Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) TCMB Ocak ayı politika faizi kararı için duyuru yaptı. Buna göre yüzde 42,5 seviyesinde olan Merkez Bankası politika faizi 250 baz puan artırılarak yüzde 45 seviyesine yükseltildi. Banka yılın ilk faiz kararının ardından yayımladığı karar metninde yılın geri kalanına dair güçlü sinyaller verdi.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Faiz Yüzde 45'e yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Yılın ilk faiz kararı için PPK, Başkan Hafize Gaye Erkan önderliğinde toplandı. Geçtiğimiz Haziran ayında yüzde 8,5 olan politika faizi yüzde geçtiğimiz ay 250 baz puan artırılarak yüzde 42,5’e yükseltilmişti. Peki Ocak 2024 Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne oldu? İşte detaylar…

Parasal sıkılaştırma adımlarının en kısa sürede tamamlanacağı ve yılın son çeyreğinde ise faizlerin indirileceği belirtilen TCMB faiz kararı Ocak 2024 için saat 14.00 itibarıyla belli oldu. Ekonomistler TCMB'nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkaracağını tahmin ediyordu. Merkez Bankası 250 baz puan artışla faizleri yüzde 45’e yükseltti.