Abone Ol

Meral Akşener HDP ile İlgili Kararını Açıkladı

Meral Akşener açıkladı perşembeden pazartesi akşamına kadar neler yaşandı?

Meral Akşener HDP ile İlgili Kararını Açıkladı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı canlı yayında Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, HDP ile görüşme olasılığı hakkında konuştu. "CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez" diyen Akşener, "Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı üyesi İyi Parti'nin lideri Akşener, yapılacak seçimlerde milletvekilliğine aday olmayacağını söyleyerek, bunun 'kazanmaya olan inancın' göstergesi olduğunu dile getirdi. Akşener, "Şu anda biz Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağımızı söyledik, dolayısıyla milletvekili olmayacağız. Ben kendi adıma söyleyeyim, milletvekili adayı olmaya kalksam bu işe inanmıyorum demektir" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi önünde Cumhurbaşkanı adaylığının ilan edildiği sırada sosyal medyaya düşen yüz ifadesi hakkında ise 'uykulu' olduğunu söyleyen Akşener, 'mutsuz' olduğu iddialarını yalanlayarak, "İmza koymuşum ben. Öyle şey olur mu?" dedi. Akşener, önce ağır suçlamalarla Altılı Masa'dan ayrıldığı süreci, ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Mansur Yavaş ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşme trafiğini de anlattı. Masadan kalktığını duyurduğu metni kendisinin yazdığını söyleyen Akşener, metnin 'sert' olduğunu kabul ederek şu ifadeleri kullandı: "Evet sertti, sert olmalıydı. O metni kendim yazdım. Sert olarak algılanabilir ama net olmasına dikkat ettim"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cuma günü Altılı Masa'dan kalkması ile Pazartesi günü geri dönmesi arasında geçen süreç, yaşanan gelişmeler ve seçim süreciyle ilgili Habertürk canlı yayınında gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Akşener'in söyleşisinden öne çıkanlar şöyle:

(Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığının açıklandığı anda verdiği görüntü hakkında) "O görüntüleri incelettim, arkadaşlara baktırdım. Tuhaf bir ışık gelmiş, bir tarafım yok gibi görünüyor. Ama sonra diğer fotoğrafta bir sorun yok. Ben aslında mutsuz değildim, öyle bir durum yok. İmza koymuşum ben, öyle bir şey olur mu. Eşim dahil oğlum hariç bana hiç kimse zorla bir şey yaptıramaz.

"Bana herkes masadan kalktı diyor ama, masa kalktı, masada oturmaya devam ettim"
Bir gece evvel ben hiç uyumadım. İnsanlar geldi gitti evime. Mansur ve Ekrem Bey evime geldi, gece 2:15 gibi. Sıfır uykuylaydım. Hareketleriniz ağırlaşıyor uykusuzluktan. Başka bir şey yoktu. Uzlaşı, mutabakat sağlandı. İki metnin altına biz imza attık. Bununla ilgili mutsuzluk söz konusu değil. Doğru bulmadığımız kararın altına niye imza atasınız. Yemek yiyecektik, Temel Bey'e  'beni affedin, eve gideyim dinleneyim' dedim.

Müzakereye kapalı bir ortam olmuştu. Siz bir teklif ortaya koyuyorsunuz, diğer 5 kişi tek bir konuda karar almış ve geri gitmiyor. Siz de bunun tartışmasını arz ediyorsunuz. Dolayısıyla, bana herkes masadan kalktı diyor ama, masa kalktı, masada oturmaya devam ettim.