Abone Ol

Mehmet Ali Alabora Yeni Dizisini Nevşin Mengü'ye Anlattı

Mehmet Ali Alabora, Nevşin Mengü'nün DW Türkçe Youtube kanalına konuk oldu. Galler'de sürdüğü yeni hayatına dair bilgiler verdi.

Mehmet Ali Alabora Yeni Dizisini Nevşin Mengü'ye Anlattı

Gezi olayları nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Alabora, 2013 yılının Eylül ayında Türkiye'den ayrıldı.

Hakkında yakalama kararı çıkınca geri dönmedi ve Galler'de oyunculuk kariyerine devam etti.

Gazeteci Nevşin Mengü'nün DW Türkçe'de yeniden yayımlanmaya başlayan programına konuk olan Alabora, yeni hayatına dair açıklamalar yaptı. Alabora, Galler'de yeni yayımlanmaya başlayacak bir dizide başrol oynacağını söyledi.

Dizinin Türkçe adının Alev olduğunu söyleyen Alabora, bir kafe işletmecisi kadın karakterin sevgilisi Deniz'i oynayacağını söyledi. Dizideki Deniz karakterinin Türkiye'den bir şekilde ayrılmak zorunda olduğunu, Türkiye'ye geri dönemediğini söyledi.

Dizideki karakteri Deniz'in ve Mehmet Ali Alabora'nın bu ortak noktası dikkatlerden kaçmadı. Deniz karakterinin ve restoran işletmecisinin beraber bir çiftlik işletmesiyle başlayan bir hikaye olduğunu söyleyen Alabora, eşi Pınar Öğün'ün de dizide yer aldığını açıkladı.

Nevşin Mengü, konuyu Gezi olaylarına getirdi ve ''Neden yargılanmayı tercih etmedin? diye sorunca Alabora, bu soruya cevap vermek yerine kendisinin Türkiye'den ayrıldığı sırada henüz bir yargılama süreci olmadığını, Eylül 2013'te Türkiye'den tatil amacıyla normal yollarla ayrıldığını ve bir daha dönmediği söyledi. Alabora, yargılamanın ise 2018 yılında başladığını söyledi.

Mehmet Ali Alabora Yeni Dizisini Nevşin Mengü'ye Anlattı - Resim: 1

Yakalama kararı çıkartılmıştı

Mehmet Ali Alabora hakkında Gezi Parkı eylemlerinden dolayı ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme’ suçlamasıyla tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmıştı.