Abone Ol

Medya Ombudsmanı Bildirici: Kılıçdaroğlu ve LGBTİ Haberleri Özel Üretildi

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, "Kılıçdaroğlu'na LGBT fahri üyeliği" ve "Akşener’e LGBT heyetinin teşekkür ziyareti" haberlerini inceledi.

Bildirici: Kılıçdaroğlu ve LGBTİ Haberleri Özel Üretildi

Medya Ombudsmanı Bildirici, "A Haber ve İHA'dan yalan haber üretme dersleri" başlıklı yazısında, "Bu haberde grup adına açıklama yapan Beray Göksu Eroğlu’nun da 'dernek üyesi olduğu' belirtiliyordu. Eroğlu, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını Danıştay'a götürerek iptal talebinde bulunan Akşener’e teşekkür etmişti.

AA’nın haberinde bu grubun açıklama öncesinde Akşener ile görüştüğüne dair bir bilgi yoktu. Kaldı ki, görüntülerde de Genel Merkeze girmedikleri, oraya yürüyerek geldikleri ve bina önünde hemen açıklama yapıp ayrıldıkları görülüyordu.

Üstelik de o gün Akşener, Ankara’da değil, Konya’daydı. Nitekim AA, o gün Akşener’in Konya’da esnafla görüştüğü haberi de geçmişti. Buna rağmen aynı gün İHA’nın servise koyduğu haberde 'LGBT’li bir grup, Meral Akşener’le görüştü ve basın açıklaması yaparak kendisine teşekkür etti' diye yazıldı.

Takvim, İnternet Haber, T24, Gerçek Gündem ve Tele 1 gibi bazı internet sitelerinde yayımlanan haberlerde de bu grubun Akşener ile görüştüğünden bahsediliyordu. Hatta Yeni Akit’in haberinde 'Akşener, eşcinsel sapkınlarla görüşme yaptı, ancak poz vermekten utandı' cümlesine yer verilmişti.

Şule Perinçek de Aydınlık’ta 4 Nisan’da yayımlanan yazısında Akşener’in LGBT grubuyla görüştüğünü öne sürerek, 'Aynı HDP'yle görüşen CHP gibi tek kare fotoğraf vermedi. Oyu var kendi yok bir anne desteği, yani...' diye eleştiriyordu" bilgilerini paylaştı.