Abone Ol

Marketler Saat Kaça Kaçta Kapanıyor? 17 Mayıs Marketler Açık mı?

Kademeli normalleşme öncesinde 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet veren marketlerin yeni çalışma saatleri merak konusu oldu.

Marketler Saat Kaça Kaçta Kapanıyor? 17 Mayıs Marketler Açık mı?

Tam kapanma sonrası uygulanmaya başlayan kademeli normalleşme genelgesin 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren geçerli olmasıyla birlikte market, manav ve fırın gibi temel ihtiyaç ürünlerinin satıldığı işletmelerin durumu merak ediliyor. 29 Nisan akşamı başlayan tam kapanma dönemi 17 Mayıs Pazartesi sona erdi. Bu tarihten itibaren İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı kademeli normalleşme genelgesinin maddeleri geçerli olacak. Genelgeye göre, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak. İşte, kademeli normalleşmede güncel market çalışma saatleri..

17 MAYIS MARKETLER KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

Marketler hafta içi ve hafta sonu hizmet vermeye devam edecek. Kademeli normalleşme sürecinde hizmet verecek olan marketlerin hafta içi çalışma saatleri belirtilmedi. Ancak, sokağa çıkma yasağının başlama saati olan 21:00'dan önce marketlerin kapanması bekleniyor. Marketler, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları ise saat 10.00'da açılacak ve saat 17.00'de kapanacak.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışındaki ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında da izin verilmeyecektir.