Abone Ol

Mardin’de gazetecilere çirkin saldırı

Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısı nedeniyle haber takibi yapmak için ilçeye giden gazeteciler, bir grup provokatörün saldırısına uğradı.

Mardin’de gazetecilere çirkin saldırı

İlçenin farklı bölgelerindeki saldırılarda, 5 gazeteci yaralandı.
Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısı nedeniyle haber takibi yapmak için ilçeye giden gazeteciler, saldırıya uğradı. Aynı noktada provokatörlerin taşlı ve sopalı saldırısına maruz kalan gazeteciler Hatice Kamer, Mahmut Bozarslan ve Sertaç Kayar, bir iş yerine sığınarak, linç edilmekten kurtuldu. İş yeri önünde toplanan provokatörler, polisin müdahalesi ile dağıldı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan gazeteciler, ambulansla İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Gazetecileri ziyaret etmek için hastaneye giden Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Veysi İpek ise, hastane önünde toplanan bir grubun saldırısına uğrayarak, yaralandı.
İlçenin farklı bir noktasında ise gazeteci Ahmet Akkuş, görüntü çekmeye çalışırken saldırıya uğradı. Kaburgalarından yaralanan Akkuş, Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
(İHA)