Abone Ol

Mansur Yavaş, Bekir Coşkun’a verdiği sözü tuttu

Mansur Yavaş, Melih Gökçek döneminde TBMM Kavşağı'na yapılan Kol Saati Anıtı’nı kaldırdı. Heykelin yerine yeni bir anıt dikileceği öğrenildi.

Mansur Yavaş, Bekir Coşkun’a verdiği sözü tuttu

Sözcü yazarı Bekir Coşkun 14 Nisan'da yayınlanan 'Kol saati' başlıklı yazısında konuyu dile getirmiş ve Mansur Yavaş'tan seçilmesi halinde heykeli kaldırmasını istediğini aktarmıştı. Coşkun saatle ilgili talebini şu sözlerle dile getirmişti: Önceki Pazar... Herkesin oy kullandığı saatlerde Mansur Yavaş aradı, daha seçilip seçilmediği belli değildi ama ben tebrik ettim... Bir de “Sizden bir ricam var” dedim: “Bu arkadaşlar şehrin en anlamlı yerine kol saati heykeli koydular... İnsanları daha çok rencide etmeyelim diye görmemezlikten geldik... Seçilince lütfen onu oradan kaldırın, o günlerin anısına yakışan bir şey koyun lütfen.” “Seçilirsem söz” dedi... Mansur Yavaş “Söz” dediyse... Sözdür..."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatı ile Melih Gökçek döneminde 2014 yılında TBMM Kavşağı’na yapılan Kol Saati Anıtı, vinç yardımıyla kaldırıldı. Anıtın yerine Atatürk’ün Başkent’e gelişini simgeleyen bir proje yapılması için çalışmalara başlandı.

17/25 Aralık yolsuzluk operasyonu sürecinde dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TBMM’nin Genelkurmay Başkanlığı ile kesiştiği Dikmen Caddesi üzerine Kol Saati Anıtı’nı dikmişti.

BEKİR COŞKUN DUYURMUŞTU

Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun 14 Nisan'daki yazısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la yaptığı konuşmada yaşanan “kol saati” diyaloğuna yer vererek, “Başkan bu kol saatini kaldıracak” demişti.

Bekir Çoşkun yazısında, “Önceki Pazar… Herkesin oy kullandığı saatlerde Mansur Yavaş aradı, daha seçilip seçilmediği belli değildi ama ben tebrik ettim… Bir de “Sizden bir ricam var” dedim: “Bu arkadaşlar şehrin en anlamlı yerine kol saati heykeli koydular… İnsanları daha çok rencide etmeyelim diye görmemezlikten geldik… Seçilince lütfen onu oradan kaldırın, o günlerin anısına yakışan bir şey koyun lütfen.” “Seçilirsem söz” dedi… Mansur Yavaş “Söz” dediyse… Sözdür…” demişti.

Yavaş, Bekir Coşkun'u arayarak anıtın yerine Atatürk'ün Başkent'e gelişini simgeleyen bir projenin yapılması için çalışmalara başlandığını bildirdi. Coşkun ise Yavaş'a teşekkürlerini sundu.

GÖKÇEK ANKARA'YA 52 SAAT YAPTI

TBMM gündeminde de yer tutan kol saati için milletvekilleri de, tepki göstermişti. Ankara'nın değişik bölgelerine eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde 31 milyon liraya giriş kapıları yanında 52 saat yerleştirildi. Bunlardan en ilginci ise Genelkurmay Başkanlığı'nın bulunduğu meydandaki iç içe geçen 4 kol saatinden oluşan Kol Saati Anıtı olmuştu.