Abone Ol

Leyla Kenter Kimdir? Yıldız Kenter'in Kızı Leyla Kenter Neden Öldü?

Yıldız Kenter’in ilk eşi Nihat Akçan’la evliliğinden olan kızı Leyla Kenter, vefat etti. Kanserle mücadelesine yenik düşen Leyla Kenter, bir dönem annesi gibi oyunculuk yapmış, dizi ve filmlerde oynamıştı. Peki, Yıldız Kenter'in kızı Leyla Kenter kimdir, kaç yaşındaydı? İşte, Leyla Kenter'in hayatı ve biyografisi...

Leyla Kenter Kimdir? Yıldız Kenter'in Kızı Leyla Kenter Neden Öldü?

2019 yılında akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yıldız Kenter'in ardından kızı Leyla Kenter de hayata gözlerini yumdu. Kenter, bir dönem kanser tedavisi görmüştü. 

LEYLA KENTER KİMDİR?

Yıldız Kenter'n kızı Leyla Kenter, 29 Mart 1952 tarihinde dünyaya gelmiştir. Bir dönem işi dolayısıyla Kenya’da yaşamıştır. Leyla Kenter, Cambridge’de iki fakülte bitirmiş ve ardından Dışişleri Bakanlığı personeli olmuştur. Aynı dönemde beraber çalıştığı arkadaşı ile dünyaevine giren Leyla Kenter, eşiyle aynı yerlerde çalışma imkanı bulamaması dolayısıyla görevinden istifa etmiştir.

Büyükelçi olarak görev yapan eşiyle birlikte Türkiye'ye geldiği dönemlerde Bilkent Üniversitesi'nde dersler veren Leyla Kenter, kanser tedavisi görmüştür.

Yıldız Kenter'in Nihat Akçan evliliğinden olan kızı Leyla Kenter, aynı zamanda Başlık Parası (Nazlı) 1973, Fatma Bacı (Ayşe) 1972, Vahşi Çiçek (Sema) 1971, Anneler Ve Kızları (Iraz) dizilerinde de rol almıştır.

Leyla Kenter, 70 yaşında vedat etti.