Abone Ol

Kuru Fasulye Dağıtılsın Diyen Güler: Hedefim Halk Değildi

"Vatandaşa kuru fasulye dağıtılsın, herkes kendi gazını kendi çıkarsın" şeklindeki sözleriyle tepki çeken Turgay Güler, sözleri hakkında Fatih Altaylı'ya konuştu.

Kuru Fasulye Dağıtılsın Diyen Güler: Hedefim Halk Değildi

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, Tarafsız Bölge programında doğalgaz ve elektrik faturalarının pahalılığı tartışılırken, nükleer enerji santraline ve HES'lere karşı çıkılmasına yanıt olarak kullandığı, "Vatandaşa kuru fasulye dağıtılsın, herkes kendi gazını kendi çıkarsın" ifadelerine ilişkin konuştu.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı'nın bugün yayımlanan yazısında aktardığına göre Güler, şunları söyledi :

'FİYATLARIN NEREYE GELDİĞİNİ GAYET İYİ BİLİYORUM'

“Elektrik ve akaryakıt fiyatlarının nereye geldiğini gayet iyi biliyorum. Halkın bu konudaki tepkisini de gayet iyi biliyorum. Bu konuda sizden farklı düşünmüyorum. Ancak emin olun ki, benim yüksek faturalardan dolayı isyan eden halkla dalga geçmek gibi bir tutumum olamaz

'BEDRİM BAYKAM'LA ALAY ETMEK İÇİN O SÖZLERİ SARF ETTİM'

Ben halkla değil, her şeye hayır diyen Bedri Baykam’la alay etmek için o sözleri sarf ettim. Bedri Baykam nükleer enerjiye hayır dedi, hidroelektrik santrallerinin balıklara zarar verdiğini söyleyip hayır dedi, kömür santrallerine hayır dedi. Her şeye hayır deyince ben de ona ‘Ne yapacağız. Millete kuru fasulye dağıtıp kendi gazınızı kendiniz mi üretin diyeceğiz’ diye dalga geçtim. Hedefim halk değil, Baykam’ın tutumuydu.”

Altaylı da daha sonra programın ilgili bölümünü yeniden izlediğini, yaşananların Güler'in dediği gibi olduğunu söyledi. "Konu hassas olduğu için, tepki yükselmiş" yorumunu yaptı.