Abone Ol

Küba’nın prezervatif problemi

Kübalı sağlık yetkilileri ülkede ciddi bir prezervatif kıtlığı yaşandığını açıklarken, cinsel yolla bulaşan hastalık ve istenmeyen hamileliklerin sayısında bir patlama yaşanmasından endişe duyduklarını belirtti.

Küba’nın prezervatif problemi

Prezervatif kıtlığının ilk olarak geçen ayın ortalarında ülkenin merkezindeki Villa Clara bölgesinde başladığı ancak zamanla çevre bölgelere ve hatta başkent Havana’nın bazı semtlerine de yayıldığı açıklandı. Küba basını kondom sayısındaki yetersizliğin ithalat eksikliğinin neden olduğuna dikkat çekti. Yetersizliğin Devlet Başkanı Raul Castro’nun kızı Mariela’nın kontrolünde olan Cenesex Cinsel Eğitim Merkezi’nin ülkede bulunan sınırlı sayıda prezervatifi eczanelerden toplatıp HIV ve benzeri hastalıkların sıklıkla görüldüğü bölgelerdeki kliniklere vermesinden de kaynaklandığı söylendi.

Hep bu hatalı Çin mallarından

ÜLKENİN kondom alım satımından sorumlu olan Ensame’nin başkanı Juan Carlos Gonzalez, yaşanan kıtlıktan Çin’den gelen hatalı bir teslimatın sorumlu olduğunu iddia etti. Gonzalez, milyonlarca prezarvatifin son kullanma tarihinin 2012 olarak hatalı yazıldığını, tek tek hepsine etiket yapıştırdıklarını, bu yüzden yetişemediklerini söyledi.

Hürriyet