Abone Ol

Küba'da doğdu, Malatyalı oldu... Filenin Sultanı Melissa Vargas!

Melissa Vargas, Milletler Ligi'nde En Değerli Oyuncu seçildi. Vargas, ardından katıldığı turnuvada servis rekoru kırarak dikkatleri üzerine çekti. İlk milli takım sezonunu yaşayan Melissa Vargas'ın yaşamı merak ediliyor. Peki, Melissa Vargas kimdir, kaç yaşında? Melissa Vargas hangi takımlarda oynadı?

Küba'da doğdu, Malatyalı oldu... Filenin Sultanı Melissa Vargas!

Melissa Vargas'ın Türk vatandaşlığına geçiş başvurusu kabul edildikten sonra Nisan 2021'de Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını aldı. Vargas, milli takımda oynamak için gerekli bekleme süresini 2023 yılında tamamladı ve böylece Milletler Ligi'nde ilk defa ay yıldızlı formayı giydi. Milletler Ligi'nde en değerli oyuncu seçilen Melissa Vargas'ın hayatı yurttaşlar tarafından araştırılıyor. İşte ayrıntılar...

MELİSSA VARGAS KİMDİR?
Melisa Teressa Vargas Abreu, 16 Ekim 1999'da Küba'nın Cienfuegos şehrinde doğdu. Lisede Cienfuegos Cuba takımıyla antrenmanlara çıkmaya başlayan Vargas, 12 yaşında Küba alt yaş millî takımlarında oynamaya başladı. 2016-17 sezonunda Agel Prostejov takımına transfer olan oyuncu, 2018-19 sezonuyla birlikte Fenerbahçe’ye katıldı.

2021 yılında Türk vatandaşlığı alan Vargas'a, 9 Nisan'daki bir törende Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kimlik verildi. Türk vatandaşlığına geçmesiyle Melissa olan ilk adını Türkçeleştirerek Melisa olarak değiştirdi.


T.C. Vatandaşlığı’na geçme işlemleri tamamlandığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Melissa Vargas, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, kendisine duyulan güvenden mutlu olduğunu, A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı formasını giymek için sabırsızlandığını ve Türk Milli Takımı için elinden gelenin en iyisini yapacağını ifade etti. 

 

MELİSSA VARGAS NERELİ?
Melissa Vargas Küba asıllı. Fakat Malatyalı olan Mehmet Akif Üstündağ ile aralarındaki şakalaşma nedeniyle Malatyalı olduğunu söylüyor. 

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın açıklaması:

“Melissa Vargas bizim evladımız oldu. Takımda 44 numarayı giyiyor ve ‘Ben de Malatyalıyım’ diyor. 44 onun uğurlu numarası oldu, aman değiştirmesin”


MELİSSA VARGAS'IN MİLLİ TAKIM KARİYERİ
3 yıllık bekleyişin ardından Melissa Vargas milli takım forması ile ilk maçına 2023 yazında Millet Ligi'nde çıktı. Oynadığı maçların ardından burada hem En İyi Pasör Çaprazı hem de En Değerli Oyuncu (MVP) seçilidi.

Vargas, Milletler Ligi maçlarının ardından yer aldığı Avrupa Şampiyonası'nda rekora imza attı. 2023 Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda 112 km/h servis hızı ile kadınlar voleybolunda dünya rekoru kırdı.

MELİSSA VARGAS'IN OYNADIĞI TAKIMLAR
Kulüp kariyeri

2014 - Cienfuegos

2015-2016 - Agel Prostejov

2018-2021 - Fenerbahçe

2021 - Tianjin Bohai Bank

2022 - Fenerbahçe

MELİSSA VARGAS'IN FENERBAHÇE'DEKİ BAŞARILARI
2018-2019 Türkiye Kupası (Kupa Voley) İkinciliği

2018-2019 CEV Şampiyonlar Ligi Üçüncülüğü

2020-2021 Misli.com Sultanlar Ligi ikinciliği

2020-2021 Sezonu “En İyi Pasör Çaprazı” Ödülü

2021-2022 Misli.com Sultanlar Ligi - Misli.com Özel Ödülü