Abone Ol

Kral Tv'de yasadışı işler mi yapılıyor? TMSF'nin atadığı yönetime şok suçlama!!!

Milliyet Magazin yazarı Ali Eyüboğlu TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'e açık mektup yazarak, Kral TV'nin başındaki Edip Sözen yönetiminin kanunlara aykırı işlere imza attıklarını iddia etti. İşte o mektup!

Kral Tv'de yasadışı işler mi yapılıyor? TMSF'nin atadığı yönetime şok...

İŞTE ALİ EYÜBOÄžLU'NUN AHMET ERTÜRK'E YAZDIÄžI AÇIK MEKTUP

TMSF Başkanı Sayın Ahmet Ertürk;
Star Medya Grubu'nun başına atadığınız Edip Sözen'e hayli zamandır bu köşeden sorular yöneltip, cevaplarını daha önce yaptığı gibi mektup olarak bekliyordum.
Ama Sayın Sözen beni aylardır mektupsuz bırakıyor. Elime geçen bir belge sayesinde anlıyorum ki Sayın Sözen bana mektup yazmak yerine, benim yazdıklarım yüzünden size bir savunma raporu kaleme almış. Ama en önemli konularda verdiği bilgiler doğru değil.
Nereden mi biliyorum?
Kral TV 12. Video Müzik Ödülleri Gecesi'nin organizasyonu için Hedef Organizasyon ile Serbesler Müzik'in verdiği teklifler, Taşyapı ile yapılan sponsorluk sözleşmesi elimde. Edip Sözen'in size gönderdiği bu rapor gibi o sözleşmeler de bir şekilde geçti elime.
Sayın Ertürk;
İsterseniz göndereyim, inceleyin.
Göreceksiniz ki gerçekler hiç de Edip Sözen'in size yazdığı rapordaki gibi değil.
Niye mi? İşte birkaç neden:
1. Kral TV Video Müzik Ödülleri Gecesi'ni organize etmek isteyen Hedef Organizasyon'un talep ettiği 324.300 YTL'nin içinde sunucu ve o gece sahneye çıkıp şov yapacak ekibin de parası var.
2. İlk teklifinden 300.000 USD isteyip ikincide nedense Hedef'in istediği paraya yani 325.000 YTL'ye inen Serbesler'in teklifinde sunucu ve sahneye çıkacak sanatçıların paraları yok. O geceyi sunucuların ve o gecede sahneye çıkan sanatçıların paraları Kral TV tarafından bu şirket aracılığıyla ayrıca ödendi.
3. Bu işi ihale(!) eden Sözen, Serbesler'e ilk tekliflerinden yaklaşık 70 bin YTL indirim yaptırırken aynı şeyi Hedef Organizasyon'dan istedi de onlar yapmayınca en fedakar şirkete mi verdi bu işi?
4. Edip Sözen'in yazdığı gibi Lütfi Kırdar'ı kiralanması ve catring hizmetlerinin parası da Serbesler'in teklifinde yok. O para da Kral TV tarafından ayrıca ödendi.
5. Edip Sözen, "Biz o gecenin sponsorluğunu Taşyapı'ya çok iyi paraya sattık. Saniyesi 10 dolar bu işler için iyi para" diye yazıyor ama gerçek hiç de öyle değil.
Sayın Ertürk;
Edip Sözen'den her hangi bir günün yayın akışını isteyin ve bu işten anlayan birine gösterip, "Bu reklam yayın süreleriyle RTÜK kurallarını ihlal ediyor muyuz, etmiyor muyuz?" diye sorun. Devletin elindeki bir kanalda kanunların ve kuralların nasıl yerle yeksan edildiğini siz de görün.
Sayın Ertürk;
Sayın Sözen'in 13.06.2006 tarihinde tarafınıza gönderdiği rapordaki, "Makamlarınızın teveccühleri ile bulunduğum Medya Grubu Genel Müdürlüğü görevini yine sizlerin takdiri ile bırakacağımın ve bu gibi görevlerin geçici olduğunun bilincinde olarak, görev yaptığım süre içinde zatialinizi üzecek hiçbir durumun bulunmadığını tersine övünç vesilesi olacak somut işlerde anılacağımızın inancında olduğumu bilgilerinize arz ederim" vurgusuna ise öldüm, bittim.
Saygılarımla...

YILIN AYRILIK BOMBASI
"Kim 500 Bin İster" STR'de Kenan Işık ise Medyapım'da

Görünen o ki, sonbaharda başlayacak yeni yayın sezonunda televizyon borsasının en büyük oyuncusu Medyapım olacak.
Medyapım, ilk bombasını "Beyaz Show"la ekranlarda 10. yılını dolduran Beyazıt Öztürk ile anlaşarak patlattı.
Bu anlaşmanın ne anlama geldiğini herkes yeni yayın dönemi başladığında anlayacak.
"Kim 500 Milyar İster" yeni adıyla da "Kim 500 Bin İster"in Türkiye haklarını yıllardır elinde bulunduran Medyapım, bir süre önce bu hakkı STR'ye kaptırdı.
STR de Medyapım gibi "Kim 500 Bin İster"i yarışmayla özdeşleşen Kenan Işık'a sundurdu.
STR, yeni yayın dönemi için de Show TV ile anlaşma yeniledi.
Ancak bu arada ilginç bir gelişme oldu. Fatih Aksoy da Kenan Işık ile anlaşma yapıp ünlü sunucuyu Medyapım'a bağladı.
Konuyla ilgili önce Fatih Aksoy ile ardından da STR'den Osmantan Erkır ile konuştum.
Gelinen noktada ortaya çıkan şu:
Kenan Işık'ın "Kim 500 Bin İster" için kamera karşısına geçmesi artık çok zor. Çünkü Fatih Aksoy, Medyapım olarak Kenan Işık'la yeni bir projenin hazırlığında olduklarını, 'Kim 500 Bin İster'in sunuculuğunun kendi sorunları olmadığını söyledi.
Osmantan Erkır, "Kenan Işık bize henüz 'Ben yapmayacağım' demedi. En kısa sürede Kenan Abi'yle görüşeceğim. 'Kim 500 Bin İster'i sunmazsa ona göre bir çare bulacağız" dedi.

Ataizi ile Davran yeniden birlikte

Bir dönem televizyonun iyi iş yapan ikilisi, yakında yeniden birlikte kamera karşısına geçecek.
Yıllar önce televizyonda "İki Kere Kiki" adlı programı birlikte sunan Hande Ataizi ile Cem Davran, bu kez "Bunu Yayında Söyle" diyecek.
Medyapım'ın hazırlayacağı yerli şov eğlence programı ağustos ayından itibaren ekranda olacak.
Her hafta canlı olarak ekrana gelecek program iyi reyting alırsa sonbaharda başlayacak yeni yayın döneminde de sürecek.

TV'de balık tutmayı öğrendi, şimdi para kazanıyor!

Bodrum'da elime geçen bir broşür, "Televizyonlar reyting için balon şöhretler yaratıyor. Programlar bitince o balon şöhretleri kaderleriyle baş başa bırakıyor, onlar da bunalıma giriyor" diyenlere "kapak olacak" türden!
Bakın broşürde neler yazıyor?
"Dünyada ve Bodrum'da bir ilk. Tutma garantili balık avı... Balık Torba'da tutulur. Bilmiyorsanız öğretiyoruz... Bilene de, bilmeyene de garantili tutturuyoruz... Haydi balığa...
Tekne, olta, yem ve 10 dakikada öğretmesi bizden, koca koca balıkları tutması sizden... Torba'ya gelin torbanız balık dolsun... Kendiniz tutun, mangal başında havanız olsun..."
20 YTL ödeyince avlanma sahasına gidiş dönüş, iki saat avlanma, olta kullanma eğitimi, kiralık olta ve yem hizmetinizde...
Torba İkiz Adalar'daki özel avlanma tesisinde tuttuğunuz balıklar için sizden hal fiyatı üzerinden bir bedel alıyorlar.
Bodrum Torba'da meraklısına balık tutmasını öğreten hoca kim biliyor musunuz?
Broşürde balık tutarken çeyrek sayfa fotoğrafı da yer alan "Balıkları çiğ çiğ yiyen Survivor Bora"!
Demek ki neymiş?
Televizyondaki yarışma hepsine değilse bile birine balık tutmayı öğretmiş. O da şimdi bunu halkıyla paylaşıyor.
Fena mı?

aeyuboglu@milliyet.com.tr