Abone Ol

Kozmetikte Paraben ve Silikon Tehlikesine Dikkat

Güncel araştırmalar parabeni bebek ve çocuklarda gelişimsel gerilik, yetişkinlerde ise kısırlık, kanser, erken yaşlanma gibi pek çok sağlık sorunuyla ilişkilendirdi.

Kozmetikte Paraben ve Silikon Tehlikesine Dikkat

Sıradan kozmetik ürünlerin bilinçsizce kullanılması bir çok soruna yol açıyor...

Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerini satın alırken parabene dikkat edin.

Güncel araştırmalar parabeni bebek ve çocuklarda gelişimsel gerilik, yetişkinlerde ise kısırlık, kanser, erken yaşlanma gibi pek çok sağlık sorunuyla ilişkilendirdi.

Parabenler, kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılan bir grup kimyasal koruyucudur. Piyasada bulunan nemlendiricilerden, şampuanlardan ve serumlardan kremlere, losyonlara ve diş macunlarına kadar - neredeyse tüm kozmetik ürünlerinde parabenler bulunur.

Neredeyse bütün kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin içinde bulunan "Paraben" içeriği bakımından oldukça zararlı. Öncelikli amacıysa ürünlerin raf ömrünü uzatmak.

Saçımız ve cildimize temas ettirdiğimiz parabenli kozmetik ürünler birçok deri hastalığına neden oluyor. En öne çıkansa egzama. Kaşıntı ve kızarıklıkla başlayan problemler, paraben oranına ve kişinin hassasiyetine göre bu sorunlar artabiiyor..

Deri hastalıklarının yanı sıra kana karışan paraben, yapılan bazı idrar testlerinde de ortaya çıkabiliyor.. Yani parabenin etkisi sadece yüzeyde değil insanı içten de etkileyebiliyor.

Sağlığınızı, cildinizi ve saçlarınızı korumak için alacağınız en önemli tedbir ise ‘Paraben’ içermeyen yani ‘Dermokozmetik’ ürünleri kullanmak.

Hemen hemen tüm kozmetik amaçlı üründe yer alan silikon cilt gözeneklerinin tıkanmasına ve cildin hava almasının engellenmesine neden olur.

Silikon içeren ürünlerin kullanımı sonucu mukozayı tahriş edebilir, saçın yüzey tabakasını tıkamasından kaynaklı olarak saça kullanılan diğer ürünlerin içerisindeki faydalı yağ ve besinlerin girmesini engelleyerek saçta zayıflama, kırılma ve dökülmeye neden olur!

İnsana zarar vermekle kalmayan silikonlar, doğaya da zarar vermektedir.

Sağlıklı bir cilt ve saçlar için parabensiz ürünler kullanın.

Geniş bilgi almak için tıklayın

Kozmetikte Paraben ve Silikon Tehlikesine Dikkat - Resim: 1