Abone Ol

Korona virüs nefreti: İtalya'da Çinlilere ırkçı saldırılar başladı

Dünyayı sarsan Corona virüsünden ölenler her geçen gün artarken, İtalya'da Çinlilerin restoran ve mağazalarına artık kimse adım bile atmaz oldu. Medyafaresi.com yazarı Nilüfer Şensöz, İtalya'daki corona virüs paniğinin ulaştığı boyutları yazdı ve görüntüledi.

Korona virüs nefreti: İtalya'da Çinlilere ırkçı saldırılar

Nilüfer Şensöz / İtalya / Medyafaresi.com

Çin’de ortaya çıkan korona virüsü kabul edelim hepimizi endişelendiriyor ve korkutuyor. Ancak bu virüsten daha tehlikeli bir virüs var.

O da ırkçılık.

Korona virüsü korkusu eski kıta Avrupa’da ırkçı söylem ve eylemlere neden oluyor. Irkçı saldırıların baş aktörleri de maalesef gençler. İtalya’da son dönemlerde aşırı sağ partilerin kullandıkları politik söylemler ve yaklaşımlar, sokakları daha da önemlisi gençleri ciddi biçimde etkiliyor.

Son olarak Venedik’te bir trende İtalya’da büyümüş, Çin kökenli üniversite öğrencisi Valentina Wang, ırkçı saldırıya maruz kaldı. Valentina’nın tek suçu ise gözlerinin çekik olmasıydı.

Trendeki iki 16 yaşındaki genç, evinden Venedik’teki üniversitesine dönmekte olan Valentina’ya ırkçı ve cinsel söylemlerde bulunup Valentina’nın üzerine defalarca tükürdüler.

İTALYA'DAKİ ÇİN MAĞAZALARI BOMBOŞ.. VİDEO

ÇOCUKLARA KADAR İNDİ

Diğer ırkçı saldırı da yine Venedik’te yaşanıyor. Bu sefer Çinli bir turist grubuna bir grup çocuk saldırıyor. Grubun içinde 6-7 yaşlarında çocuklar bulunuyor. Çocuklar, Çinli grupla dalga geçip üzerlerine tükürüp kaçıyorlar.

Floransa’da da bir Çinli bir turist grubuna ırkçı söylemlerde bulunulup “Gidin evinize saçın virüsünüzü” denilmişti.

Demokrasi, ifade özgürlüğü ve evrensel değerlerin kalesi olan eski kıta Avrupa ileriye gideceğine geriye gidiyor. Çokkültürlüğü kabul etmekte zorlanıyorlar. Halbuki sosyal medyanın doludizgin yürüdüğü, yeni kültürlere çok açık ve paylaşımcı bir geleceğin olduğu bir dünya var karşımızda.

İtalya’da aşırı sağ partilerin söylemlerine katılmayan milyonlar var ancak daha aktif olmaları şart.

Yazının devamı için tıklayın