Abone Ol

Kızıl Goncalar neden yayınlanmadı? Kızıl Goncalar yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?

RTÜK'ün 2 kez program durdurma cezası verdiği FOX'un olay yaratan dizisi Kızıl Goncalar'ın akibeti belli oldu. Gold Film yapımı Kızıl Goncalar dün akşam 3. yeni bölümüyle ekranlara gelecekti. Ancak bir son dakika gelişmesi yaşandı. RTÜK'ün cezası uygulandı ve Kızıl Goncalar'ın yeni bölümü yayınlanmadı.

Kızıl Goncalar neden yayınlanmadı? Kızıl Goncalar yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?

FOX ekranlarında yayınlanan dizi ilk bölümünden itibaren büyük ilgi gördü ve izlenme rekorları kırdı. Kızıl Goncalar tarikatların ve cemaatlerin yanısıra iktidara yakın medyayı rahatsız etti ve RTÜK apar topar aldığı bir kararla Kızıl Goncalar dizisine ceza yağdırdı.

RTÜK'ün cezası nedeniyle Kızıl Goncalar'ın bu akşam yeni bölümünün yayınlanıp yayınlanmayacağı merak ediliyordu. RTÜK'ün yayın durdurma cezası 8 Ocak Pazartesi günü uygulandı ve Kızıl Goncalar'ın üçüncü bölümü yayınlanmadı. Kızıl Goncalar 15 Ocak'ta da ekranlara gelmeyecek ve RTÜK'ün ikinci yayın durdurma cezası da uygulanmış olacak.

Bu durumda Kızıl Goncalar'ın üçüncü bölümünün 22 Ocak Pazartesi akşamı yayınlanması bekleniyor.

YAPIMCI GOLD FİLM'DEN AÇIKLAMA

RTÜK’ün 9 milyon TL idari para cezası ile 2 kez program durdurma cezası verdiği Kızıl Goncalar dizisinin bu akşam ekrana gelip gelmeyeceği merak konusuydu.

Gold Film imzalı diziyle ilgili RTÜK’ün aldığı karara karşı hem FOX, hem de yapım şirketi harekete geçmiş ve dava açmıştı.

Yılbaşı tatili sonrası dizinin 3. bölümünün ekrana gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Diziyle ilgili İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma kararı için yapılan başvuru reddedildi.

Gold Film imzalı diziyle ilgili RTÜK’ün aldığı karara karşı hem FOX, hem de yapım şirketi harekete geçmiş ve dava açmıştı. Yılbaşı tatili sonrası dizinin 3. bölümünün ekrana gelip gelmeyeceği merak ediliyordu.

Diziyle ilgili İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma kararı için yapılan başvuru reddedildi. FOX, dizinin yayın saatinde RTÜK’ün göndereceği belgeseli yayınlayacak.

FARUK TURGUT’TAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Yapımcı Faruk Turgut’tan açıklama geldi.

X hesabından açıklama yapan Turgut, “Bu akşam yayın yok. İdare Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK’ün verdiği yayın durdurma kararını onayladı. Kızıl Goncalar’ın yayınını yapamıyoruz” dedi.

Kaynak: Medyafaresi.com