Abone Ol

Kırmızı şarapla peynir tüketmek beynimizi Alzheimer hastalığından koruyor

Alzheimer Hastalıkları Dergisinin Kasım sayısında yayınlanan araştırmada, kırmızı şarap ve peynirin, beyin fonksiyonlarında yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi önleme açısından en etkili besin maddeleri olduğu belirtildi.

Kırmızı şarapla peynir tüketmek beynimizi Alzheimer hastalığından koruyor

İngiltere'de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, abartıya kaçmadan sorumlu bir şekilde tüketilen peynir ve şarap, yaşlanmaya bağlı bilişsel zayıflamaya karşı beyni koruyor.

Birgün'ün haberine göre, Alzheimer Hastalıkları Dergisinin Kasım sayısında yayınlanan araştırmada, kırmızı şarap ve peynirin, beyin fonksiyonlarında yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi önleme açısından en etkili besin maddeleri olduğu belirtildi.

46-47 yaşlarında 1787 kişiyi kapsayan dört yıllık araştırma kapsamında, taze meyve ve salatadan balık, kahve, bira, kırmızı şarap ve peynire kadar çeşitli gıdaların katılımcılar tarafından ne sıklıkta tüketildiğini ortaya koymayı hedefleyen bir anket gerçekleştirildi.

Bu anketin ardından, katılımcılara doğaçlama düşünebilme becerilerini ölçen "Akışkan Zeka Testi" uygulandı.

2006-2010 yılları arasında tükettikleri yiyecek ve içecekleri değerlendirilen katılımcılar, 2012-2013 yılları ve 2015-2016 yılları arasında takip testlerine girdiler.

Araştıma ekibinde yer alan Brandon Klinedinst Independent'a yaptığı değerlendirmede, diğer genetik faktörlere de bağlı olarak, şarap ve peynirin insanları Alzheimer hastalığı belirtilerinden koruyabileceğini açıkladı.

Haftalık olarak tüketilen kuzu etinin uzun erimli bilişsel beceriyi olumlu etkilediği belirtilirken, tuzun olumsuz etkisi olduğu açıklandı. Aşırı tuz tüketiminin bilişsel problem risklerini arttırdığı bulundu.