Abone Ol

Kim Milyoner Olmak İster'de 1 Milyon kazandı, araba bile alamıyor

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 10 Eylül Pazar akşamı yayınlanan bölümünde yarışan Rabia Birsen Güvercin, programa damga vurdu. Milyonluk soruya gelen yarışmacı Güvercin, başarı hikayesiyle de dikkat çekti.

Kim Milyoner Olmak İster'de 1 Milyon kazandı, araba bile alamıyor

Kim Milyoner Olmak İster Rabia Birsen Güvercin'in hayatı merak konusu oldu. Yaşadıklarıyla yüreklere dokunan Rabia Birsen Güvercin 1 Milyonluk soruyu açtırdı. Yarışmada açılan final sorusunun bilgiye yönelik olmaması ise tepki çekti.

Rabia Birsen Güvercin, 400.000 TL değerindeki 'İstiklal Marşı'nı TBMM kürsüsünde ilk kez kim okumuştur?" sorusunu doğru yanıtlayarak 1 milyonluk soruya ulaştı.

1 milyon liralık ödülün vergiler kesildikten sonra yarışmacının eline yaklaşık 800 bin lira kalması bekleniyor.

Kim Milyoner Olmak İster'de son soruya gelen Rabia Birsen Güvercin, doğru yanıtı vererek 1 Milyon TL'nin sahibi oldu. Ancak sosyal medyada hem bu soru hem de 1 Milyonluk ödül alay konusu oldu. Çünkü artık 1 milyon ile alınacak doğru dürüst bir otomobil bile yok.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasındaki 1 Milyonluk soru da belli oldu.

İŞTE O SORU

Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?

A- ) Ş

B- ) V

C- ) G

D- ) H

RABİA BİRSEN GÜVERCİN KİMDİR

24 yaşında olan yarışmacı Ankara'da yaşıyor.

Bu yıl Gazi Üniversitesi Biyoloji bölümünden mezun olan Rabia geçtiğimiz yıl Kurban Bayramında kolunu kıyma makinesine kaptırdığını söyledi.

Ayrıca yeminli izci olan Rabia Birsen Güvercin, yaşananların ufak bir dalgınlık kaynaklı olduğunu ifade etti.

Kolunu kaybeden Rabia Birsen Güvercin, yerine biyonik bir kol takılmıştır. Bu teknolojik gelişme sayesinde Rabia, hayatına kolaylıkla devam edebilmektedir.

Yarışmacının hayat hikayesinden çok etkilenen sunucu Kenan İmirzalıoğlu Rabia Birsen Güvercin'i sarılıp öptü.